Sokolka Horka A - Sokol Mezice

10.09.2016 06:15

3. kolo (9. 9. 2016)

Sokolka Horka A - Sokol Mezice   3 : 4 (2 : 1)

  Pět dní po famózním obratu se Schwarzbachem zajížděl Sokol Mezice k dalšímu zápasu do Horky proti místnímu "áčku". V sestavě stále bez dvojice Zdráhal - Červínek, tentokrát však poprvé v sezoně s J. Látalem. Domácí, jenž vstoupili do soutěže dvěma výhrami, měli až pět hráčů na střídání a do utkání šli jako mírný favorit.

   Od začátku se ukazovalo, že hlavní síla horeckých je v útočné dvojici F. Pirkl - J. Havlíček, kteří dělali naší obraně nemalé potíže. Počáteční oťukávání přineslo po jedné šanci na každé straně, ovšem změnu skore nikoliv. Až v 16. minutě po ztrátě míče mezických na půlicí čáře šli domácí do rychlého kontru a po učebnicové kombinaci se ujali vedení - 1:0. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat a za pouhé dvě minuty se radovala Horka opět - 2:0. Naše hra nicméně nebyla špatná a začali přibývat i šance. Několika nebezpečnými střelami z dálky prověřoval domácího golmana J. Látal, jeho jedovky avšak prozatím nenacházeli svůj cíl. Ten našla až pumelice Standy Hudečka ve 24. minutě, jenž snížil na 2:1. Kontaktní gól nám vlil krev do žil a ve zbytku první půle mnoho nechybělo abychom se dočkali vyrovnání. Stav ale zůstal nezměněn a první poločas vyhrála Horka.

   Při prvních tónech horecké country kapely, která v areálu Na Sokolce dělala doprovod dnešnímu zápasu se začala druhá půle. A hned po minutě zahrál své sólo i J. Havlíček, jenž obešel vše co mu stálo v cestě a navýšil vedení domácích na 3:1. Mezické to ovšem nijak nevykolejilo a dál pokračovali v trpělivém výkonu, který zanedlouho přinesl i své ovoce. Ve 38. minutě vybídl Z. Škrabal ke skorování Jirku Mrtýnka a ten prudkou ranou překvapil nejen domácího golmana, ale i některé diváky (A. Pavlík) - 3:2. Aktivita hostí pokračovala a zanedlouho bylo vyrovnáno. Chytrou střelu Z. Škrabala ještě domácí brankař vyrazil, leč na dorážku hlavou v podání Standy Hudečka byl již krátký - 3:3. Úplný a zasloužený obrat skore dokonal ve 49. minutě střelou z dálky Jirka Látal, který tak dlouho pokoušel štěstí až se zadařilo - 3:4. Poctivý a obětavý výkon Mezic korunoval V. Outrata, který v závěru pochytal všechny šance domácích a podepsal tak export dvou bodů z horké půdy v Horce.

   Třetí zápas bez prohry je skvělým vkladem do dalších bojů. Ve všech utkáních jsme museli dohánět ztrátu, ovšem pokud mužstvo nezačne panikařit vyplyne z toho dobrá hra a ještě lepší výsledky. Dokladem pak je i přízeň fanoušků, kteří se na Mezice přijedou podívat i na venkovní zápas, tak jak tomu bylo v Horce.

 

Branky (nahrávky) : Hudeček (Gřešíček)      - 2:1

                                   Mrtýnek  (Škrabal)       - 3:2

                                   Hudeček  (Škrabal)       - 3:3

                                   Látal                              - 3:4

 

Setava : Outrata - Přidal, Hudeček, Látal, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : HUDEČEK STANISLAV