SOKOL POHOŘANY - SOKOL MEZICE

24.08.2020 22:25

1. kolo (24. 8. 2020)

Sokol Pohořany - Sokol Mezice   1 : 4 (1 : 2)

Branky : Procházka - Přikryl 3, Látal

  Nečekaně dlouhá byla přestávka od soutěžních zápasů v Malém fotbale na Olomoucku. Poté co jarní část splách boj s nevypočitatelným virem a celá loňská sezona se anulovala, přichází sezona nová, snad již ničím nepřerušovaná. Nový ročník odstartoval v pondělí 24. srpna a to sobojem mezi Pohořany a Mezicemi. Hned na úvod jsme se tedy postavili proti jednomu z nejkvalitnějších mužstev 1. ligy MFO. V mezické sestavě se po desetileté pauze objevil golman Zdenek Vařeka a comeback to byl vskutku vydařený. Pohořanšťí, kteří již budou hrávat své domácí zápasy ve slavonínské aréně, nastoupili kromě M. Čapka k tomuto duelu v kompletní sestavě.

  Od prvních minut měly mírnou územní převahu Pohořany, jejich tradiční hra přes golmana V. Smětáka ovšem v žádné šance nevyústila. Mezice čekaly na nějakou tu chybičku v rozehrávce domácích, ta však nepřicházela. V 11. minutě ovšem jako blesk z čistého nebe udeřil Filip Přikryl, jenž po rohovém kopu předběhl bránícího hráče a otevřel střelecký účet letošní sezony - 0:1. Pohořany však ještě víc přitlačily a začínaly si vytvářet stále více šancí. V této pasáži utkání nás dlouho držel skvělými zákroky Z. Vařeka. Pokořit jej se podařilo až J. Procházkovi po krásné akci domácích a bylo srovnáno - 1:1. I nadále jsme pokračovali v trpělivé hře a soupeř se nemohl dostat do těch správných obrátek. Vítr z plachet mu navíc vzala situace z 28. minuty, kdy Filip Přikryl napřáhl téměř z poloviny hřiště a nádherným gólem poslal Mezice znovu do vedení - 1:2.

  Ve druhé půli čekala slavonínská aréna, v níž tradičně nechyběli ani příznivci našich barev, že Pohořany přeřadí na ještě vyšší stupeň, leč očekávaný nápor nepřicházel. Další trhlina v pohořanské lodi se objevila ve 40. minutě. K trestnému kopu se postavil náš bombarďák Jirka Látal a míč z jeho kopačky prosvištěl až do sítě - 1:3. S přibývajícím časem se do hry vloudily i mírné emoce, ale zkušený sudí Tomiga řešil vše s naprostým přehledem. Domácí se stále snažili různými kombinacemi prolomit naši koncentraci, avšak ve finále je vždy zklamalo zakončení. V 53. minutě potrdil Filip Přikryl svou hbitostí a rychlostí, že právě on byl dnes tím rozdílovým hráčem a po úprku po levém křídle se trefil potřetí - 1:4. V závěru zápasu nás ještě dvakrát podržel Z. Vařeka a na výsledku se tak již nic nezměnilo.

  Vítězství nad Sokolem Pohořany si velmi ceníme, jelikož je to jeden z TOP týmů 1.ligy, což pravidelně potvrzuje již několikátou sezonu. Na druhou stranu je to jen jeden vydařený zápas a spousta dalších, těžkých je pred námi. Příjemnou podporu nám připravili i všichni co za námi do Slavonína dorazili a to je velice pěkné. Ve druhém kole přivítáme na mezické šotolině v neděli 6.září tým Real HDO.

 

Branky (nahrávky) : Přikryl (Grulich)    - 0:1

                                   Přikryl (Látal)        - 1:2

                                   Látal                       - 1:3

                                   Přikryl (Vařeka)     - 1:4

 

Sestava : Vařeka - Přidal, Malý, Látal, Škrabal, Červínek (C), Grulich, Přikryl

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP