SOKOL MEZICE - SOKOL POHOŘANY

27.10.2019 17:03

9. kolo (27. 10. 2019)

Sokol Mezice - Sokol Pohořany  6 : 3 (2 : 2)

 Program devátého kola nejvyšší soutěže MFO uzavíral duel mezi desátým Sokolem Mezice a dosud neporaženým lídrem Sokolem Pohořany. V mlhavém nedělním dopoledni se přišla na prvním tým tabulky podívat do Mezic velice slušná divácká návštěva, jenž byla zvědavá jakže to hrají ti nejlepší. Mezice si v rámci přípravy na tento zápas střihly středeční přáteláček a s nabitým seběvědomím po přestřelce s Chelsea šly do utkání s vírou, že by to mohly být právě ony, kdo ukončí Pohořanskou neporazitelnost.

  Od začátku se pustily oba týmy do lítého boje, kde nikdo nedal nikomu nic zadarmo a nechyběly ani ostřejší střety. První změna skore se zrodila v páté minutě, kdy se svojí premiérovou brankou v mezickém dresu blýskl Libor Malý - 1:0. To nechtěli Pohořany nechat bez odezvy a za pouhé tři minuty bylo srovnáno. Míč si navedl do palebné pozice F. Zjavka a tvrdou ranou nedal našemu golmanovi sebemenší šanci - 1:1. Hosté praktikovali stejný styl jako předvádí FC Skunk, tedy s rozehrávajícím branařem, jenž vede míč až do hloubi pole a tím dává možnost svému týmu k přečíslení soupeře. Nicméně Pohořanům se podařilo skorovat až po krásné individuální akci M. Čapka, jenž vymotal L. Grulicha a přesně zakončil - 1:2. Scénář zápasu byl tedy daný a hráči v červených dresech nás v této části zápasu přehrávali. Jenže stačil jeden moment a vše se začalo otáčet. Rozehrávající golman V. Směták na půlce ztratil míč a napadající duo L. Grulich - David Červínek zavezlo balon do opuštěné brány - 2:2. Nerozhodný stav již vydržel do konce prvního poločasu a mezické publikum kvitovalo naši snahu potleskem.

  Druhé dějství již srdce mezických fanoušků doslova plesala. Vše odstartoval moment ze 35. minuty. Z těžkého závaru před naší svatyní se odrazil míč k Lukáši Grulichovi, který málo vídaným kopem zaskočil V. Smětáka a Mezice vedly 3:2. Ve 40. minutě vybojoval na naší půlce míč J. Látal a svůj průnik vyšperkoval přihrávkou na volného Lukáše Grulicha a ten zvýšil na 4:2. Pohořany však nechtěli prodat svou kůži lacino a za chvíli se jim podařilo dát J. Hegrem kontaktní gól - 4:3. Zápas gradoval a divákům se takový špíl musel líbit. Do euforie dostal Mezice pátý gól, kterému dal základ skvělý zákrok V. Outraty a následný utěšený lob Davida Červínka - 5:3. To už bylo jasné, že dnes zůstanou body v Mezicích. Poslední ránu zasadil pohořanským opět Lukáš Grulich, který tak gólem na 6:3 zkompletoval svůj hattrick.

  Až v devátém utkání tedy Pohořany padly, ale nutno uznat, že se ctí. Stále však zůstávají v čele 1. ligy a i přes porážku patří k hlavním favoritům na letošní titul. Sokol Mezice se posouvá do klidnějšího středu tabulky na osmé místo. Stejně jako vybojované body nás těší radost našich příznivců, kterým jsme po delší době připravili pěkné představení. Mohou se tak těšit na další nedělní dopoledne, kdy se opět za týden představíme na naší šotolce proti výběru bělkovických Legend.

 

Branky (nahrávky) : Malý (Grulich)          - 1:0

                                   Červínek (Grulich)   - 2:2

                                   Grulich                     - 3:2

                                   Grulich  (Látal)        - 4:2

                                   Červínek (Outrata)   - 5:3

                                   Grulich                     - 6:3

 

Sestava : Outrata - Přidal (C), Malý, Látal, Škrabal, Mrtýnek, Červínek, Gřešíček, Grulich

 

Diváci : 50

 

Událost : První soutěžní gól Libora Malého za Sokol Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : GRULICH LUKÁŠ