SOKOL MEZICE - SK VÉSKA

13.06.2021 14:17

13.kolo (13. 6. 2021)

Sokol Mezice - SK Véska   3 : 2 (2 : 1)

 V krásném nedělním dopoledni jsme v rámci 13. kola přivítali sedmý tým prvoligové tabulky, SK Véska. Jelikož jsme se rozhodli dát v této sezoně šanci každému z našeho širokého kádru, důvěru čelit snajprům z Vésky dostal v tomto utkání na postu brankaře Lukáš Mrtýnek. Hosté dorazili v plné síle, i když nutno podotknout, že pár jejich hráčů potřebovalo ke startu do utkání kapku chmelového životabudiče.

  Vcelku dobrý úvod z naší strany přinesl několik zajímavých příležitostí, avšak první gólovku si vypracovali hosté. V nepřehledné skrumáži u naší brány dvakrát cinkla tyčka a tak se skore neměnilo. Bezbrankový stav se změnil až v 16. minutě, kdy si krásně navedl míč do palebné pozice Libor Malý a přesnou střelou k tyči poslal Mezice do vedení - 1:0. O čtyři minuty později vystihl špatnou rozehrávku hostí Jindra Gřešíček a pro tak zkušeného střelce nebyl problém trefit opuštěnou branku - 2:0. Tento, pro nás pohodový stav narušil prapodivně odpískaný trestný kop, z nehož Véska ve 22. minutě zásluhou Kloboučka snížila na 2:1. Fosforově zelení se dostávali stále víc a víc do dalších šancí, dorovnání stavu však nechtěl připustit benjamínek v mezické svatyni, jenž si poradil se všemi těžkými situacemi.

  V podobném duchu jako probíhal první poločas se pokračovalo i ve druhém dějství. Hosté využívali klasickou rozehru přes golmana a my jsme strategicky vyčkávali na nějakou tu chybičku. Nabídku trestného kopu jsme dostali i my a této výhody využil milimetrově přesnou střelou opět Jindra Gřešíček - 3:1. A opět pokračovalo manévrování kombinujících hráčů Vésky na naší polovině, avšak kýžené ovoce to stále neneslo, jelikož mušku měli značně vychýlenou. Solidní divácká návštěva viděla více nepřesností než pohledných akcí, ale k vidění byla také v některých momentech až dechberoucí bojovnost nejlepšího hráče zápasu Jindry Gřešíčka, jenž na hřišti potil doslova krev. Druhým rozdílovým faktorem byl náš mladý golman, který je velkým příslibem do budoucnosti. Véska se nakonec radovala ještě jednou, když v 55. minutě upravil Palaščák na konečných 3:2, ale víc gólových momentů již tento zápas nepřinesl.

  I když se to nezdá, vlivem různých okolností bylo utkání s Véskou prvním soutěžním od 17.11. 2019 hraném na našem domácím hřišti. Doba je hodně zvláštní, ale jak se říká ...vše špatné je pro něco dobré ... a tak radost, že vše se vrací do (snad) normálních kolejí je namístě. O to sladší je pak týmová spokojenost při každém takovém vítězství jako bylo tohle. 

 

Branky (nahrávky) : Malý (Mrtýnek J.)      - 1:0

                                  Gřešíček                     - 2:0

                                  Gřešíček                     - 3:1

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Malý, Herold, Hudeček, Mrtýnek J., Červínek(C), Gřešíček, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH