SOKOL MEZICE - SK MRSKLESY

12.05.2019 13:02

20. kolo (12. 5. 2019)

Sokol Mezice - SK Mrsklesy   8 : 3 (5 : 1)

  Po čtrnáctidenní herní pauze, ve které se Mezice obohatily o dva body za kontumační výhru nad Realem HDO, nás v závěrečném utkání 20.kola přijel prověřit poslední tým tabulky SK Mrsklesy. Ač je tento celek v podstatě v beznadějné situaci co se týče setrvání v nejvyšší soutěži, vážil cestu a v pouhých pěti lidech se odhodlal vzdorovat na jaře nezastavitelné mezické mašině.

  V nezvykle ponurém májovém počasí se tato mašina rozbíhala poněkud pomaleji, ale s prvním gólovým úderem, jehož autorem byl v 5. minutě Jindra Gřešíček, se začala dostávat do své provozní teploty. Následný dvoubrankový příspěvek Davida Červínka posunul stav na 3:0 a do dvacáté minuty bylo v podstatě rozhodnuto. Jedinou kaňkou tohoto úseku zápasu bylo zranění L. Grulicha a tak jsme po zbytek utkání měli jednoho muže na střídání. Hosté, kteří nemohli střídat nikoho se sice snažili, ale skore v jejich neprospěch se navyšovalo dál. Hattrick do přestávky zkompletoval Jindra Gřešíček a krátce po ní i David Červínek. Mrsklesským se také podařilo skorovat, leč šlo dvakrát spíše o kosmetickou úpravu stavu. Krásu fotbalu předváděl dnes především Zdeněk Škrabal, který připravoval spoluhráčům jednu gólovou laskominu za druhou. Ve 40.minutě zvýšil Milan Herold z trestného kopu na 7:2 a následně pohybem hýřící Jindra Gřešíček již na 8:2. Za stavu 8:3 se hostům ve 46.minutě zranil kapitán a jelikož i jejich golman dohrával se sebezapřením, rozhodčí Navrátil po rozumné domluvě utkání předčasně ukončil.

  Výsledek je zcela jednoznačný, ke cti mužstva z Mrskles však patří, že zápas nevypustili a navíc jej odehráli v duchu fair-play. Jarní jízda vystřelila Sokol Mezice již na šestou příčku, naopak náš dnešní soupeř paběrkuje na samém konci tabulky. Nyní nás čeká ovšem výzva v podobě konfrontace s druhým týmem ligy, Sokolem Pohořany, jenž na jaře prozatím neztratil ani bod!

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček (Škrabal)        - 1:0

                                Červínek (Herold)        - 2:0

                                Červínek                     - 3:0

                                Gřešíček (Škrabal)       - 4:0

                                Gřešíček (Přidal)          - 5:0

                                Červínek (Herold)        - 6:1

                                Herold                        - 7:2

                                Gřešíček (Škrabal)       - 8:2

 

Sestava : Škurek - Přidal, Herold (C), Škrabal, Gřešíček, Červínek, Grulich

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH