SOKOL MEZICE - RK KAFKI PŘEROV

14.11.2021 15:02

25. kolo (14. 11. 2021)

Sokol Mezice - RK Kafki Přerov   3 : 6 (0 : 4)

34. Červínek, 38. Škrabal, 48. Mrtýnek L. - 4., 12., 26., 45. Pola, 15. Jelen, 55. Černošek

  Nejdelší sezona v historii Malého fotbalu na olomoucku se pomalu chýlí ke konci a naopak opět nabírá na obrátkách epidemiologická panika, kvůli níž se nestandartně sezona natáhla do třech cyklů a tak všichni již spásně vyhlíží konec. V závěrečném zápase 25. kola 1. ligy hostily Mezice již jistého vítěze RK Kafki Přerov. Novopečený mistr dorazil k zápasu s torzem sestavy, která neměla ani jednoho muže na střídání. I přesto si mezický klub před zápasem připravil pro soupeře malé defilé, kterým mu sklonil poctu jakou si zaslouží pouze vítězové.

  Z laického pohledu možná vypadala sestava Kavek jako snadné sousto pro Mezice, ale opak byl pravdou. Všech pět hráčů ve žlutých dresech (golman v černém) přesně vědělo co hrát a hlavně v prvním poločase nás doslova vyučovali. Režisérem hry byl L. Kaďorek, přes kterého šly veškeré akce a koncovku měl na starost kapitán R. Pola. Mezice byly v první půli naprosto bezradné a po hattricku R. Poly a jedné brance R. Jelena byl poločasový stav 0:4!

  O přestávce jsme se ale zdravě nabudili a i kvůli našim věrným fans jsme nechtěli dopustit případnou blamáž. První záchvěv odporu přišel ve 34. minutě, kdy balon přistrčil Z. Škrabal do nohy Davidu Červínkovi a ten snížil na 1:4. O další čtyři minuty vymyslel krásnou křížnou přihrávku J. Gřešíček na S. Hudečka, jenž našel ještě lépe postaveného Zdeňka Škrabala a už jsme byli na dostřel - 2:4. Náš nádech mohl být ještě mohutnější, ale třetímu gólu zabránil skvělým zákrokem golman Pavlík. A Kavki tvrdě trestaly a opět to byl, již svým čtvrtým gólem v zápase, kapitán Pola - 2:5. Ještě jednou jsme se pokusili o vzepření se kvalitnějšímu soupeři. Krásný moment připravil divákům nejmladší hráč na hřišti Lukáš Mrtýnek ve 48. minutě, kdy chytil špatně rozehraný rohový kop hostí a přesným nákopem přes celé hřiště korigoval na 3:5. Ještě byl čas na zvrat, ale to by musel být protivník z jiné kategorie a ne nejlepší mužstvo oloumoucka. Precizně zahraný závěr, kdy navíc Kafki přidaly ještě jednu branku z kopačky R. Černoška, byl jasným razítkem na dominanci našeho dnešního protivníka.

  Domácí rozloučení s touto sezonou se nám tedy výsledkově nepovedlo, ale netřeba smutnit. Stál proti nám soupeř, který byl prostě lepší a nic na tom neměnilo, že byl značně oslaben. Zcela po právu jsou RK Kafki Přerov vítězem 1. ligy MFO a uznání jaké jsme jim připravili před zápasem se potvrdilo i v průběhu samotného utkání. Vzájemná úcta a respekt do sportu patří a tak by to mělo být vždy. Sokol Mezice již s definitivou ukončí sezonu na 9. místě a nic už na tom nezmění ani poslední zápas proti druhému celku tabulky SK Véska, se kterou se střetnem v pátek 19. 11. ve Slavoníně.

 

Branky (nahrávky) : Červínek (Škrabal)   - 1:4

                                  Škrabal  (Hudeček)   - 2:4

                                  Mrtýnek L.                - 3:5

 

Sestava : Mrtýnek L. - Malý, Hudeček, Gřešíček, Červínek, Zdráhal(C), Grulich, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : ZDRÁHAL MILAN