SOKOL MEZICE - RK KAFKI PŘEROV

09.06.2019 12:29

24. kolo (9. 6. 2019)

Sokol Mezice - RK Kafki Přerov   2 : 3 (2 : 2)

  Ve 24. kole 1. ligy MFO jsme hostili loňského vítěze soutěže, tým RK Kafki Přerov. Díky podzimnímu debaklu 2:10 jsme tomuto soupeři měli co vracet, nicméně každý zápas je jiný a balon je kulatý. Předzápasové popichování a anonymní výstřelky patří již ke koloritu těchto bitev a tak jsme si ani moc nedělali těžkou hlavu z toho, že soupeř předem avizuje různé indispozice ba i geografické neznalosti. K zápasu dorazili Kafki s jedním hráčem na střídání, my byli o jeden kus ve výhodě.

   Úvod utkání jasně nasvědčoval, že hosté nejsou zrovna ve své kůži a toho jsme se snažili využít. A v podstatě se nám to i dařilo. Již ve 4. minutě přiťukl D. Červínek na hranici vápna míč Filipovi Přikrylovi a ten jej procedil pod golmanem Kavek do brány - 1:0. Mátožní hosté první desetiminutovku nebyli schopni jakékoliv kombinace a kupily chyby. V 11. minutě využil špatné rozehrávky a dezorientovaného golmana Jirka Látal jehož "plachťák" z naší poloviny hřiště skončil až v síti - 2:0. Dobrý vstup nás ale parodoxně ukolébal a hráči v oranžových dresech se pomalu začali dostávat z letargie. Jejich nejhbitější hráč L. Kaďorek dotáhl v 15. minutě samostatnou akci do gólového konce a bylo to 2:1. A za další čtyři minuty bylo již srovnáno. Balon, jenž napálil L. Hrubý se neštastně odrazil od Z. Škrabala do protipohybu V. Outraty a doskákal do brány - 2:2. Zbytek prvního poločasu se hrála vyrovnaná partie a pomaloučku se začalo i jiskřit.

  Ve druhém dějství hosté ukazovali své kvality, ale bylo to do jisté míry dáno spíše naší pasivitou. Místy se zvedly klasicky i emoce, ale to vše k těmto duelům patří. Dlouho nás držel V. Outrata, jehož nebyly Kafki schopni buď překonat nebo sami zahazovali své velké šance. Hodně práce měl k závěru zápasu i sudí Navrátil, ale jak je jeho zvykem, poradil si se všemi peripetiemi s klidem "angličana". Vše již nasvědčovalo, že utkání nepozná vítěze, když v poslední minutě šly Mezice do přečíslení 3 na 2. Klíčovou přihrávku Z. Škrabala však obrana hostí vystihla, dlouhý odkop doběhl L. Kaďorek, nahrál L. Hrubému a ten v doslova poslední vteřině vystřelil výhru Kavkám - 2:3. Následně rozhodčí Navrátil zápas ukončil.

  Trochu smolná ztráta, ale takový je fotbal. Sláva vítězi, čest poraženým. Nutno uznat, že tým z Přerova byl o něco lepší a připisuje si další dva body. Naše situace je v tabulce dvě kola před koncem celkem jednoznačná a průběžné 9. místo bude s největší pravděpodobností i konečné. Loňský mistr se prozatím drží na šesté pozici. Poslední výjezd této sezony nás čeká ve čtvrtek 13. 6. do slavonínské arény, kdy vyzvem tým olomouckých Tonerů.

 

Branky (nahrávky) : Přikryl (Červínek)    - 1:0

                                   Látal                         - 2:0

 

Sestava : Outrata - Přidal, Látal, Škrabal, Gřešíček, Červínek, Přikryl(C)

 

Diváci : 40

 

HRÁČ ZÁPASU : OUTRATA VÁCLAV