SOKOL MEZICE - SK PROFIT NOVÁ VES

04.06.2023 15:36

9. kolo (4. 6. 2023)

Sokol Mezice - SK Profit Nová Ves   10 : 0 (3 : 0)

Zdráhal V. 3, Gřešíček 2, Mrtýnek V. 2, Mrtýnek J. 2, Červínek

  Vítězná šňůra Sokola Mezice stále nekončí a dalším soupeřem, který měl v plánu tuto sérii přerušit byl druhý z týmů z Nové Vsi, SK Profit. Historicky máme s tímto mužstvem kladnou bilanci a v pestrém výčtu vzájemných zápasů se z našeho pohledu tyčí ten, ve kterém v květnu roku 2012 předvedl legendární, až ikonický výkon Petr Svozil při výhře 0:4 na Nové Vsi. Spojitost s dnešním utkáním to na první pohled nemá zcela žádnou, přesto se bude v budoucnu spojovat i tento zápas s ojedinělým výkonem jednotlivce. Naše sestava poprvé v letošním ročníku postrádala jednoho z dvojice H+P a tak pozici registrovaných hráčů zaujaly "mladé pušky" Vojta Mrtýnek a Vojta Zdráhal.

  Nečekal se nikterak snadný souboj, jelikož i Profit má ve svých řadách skvělé plejery, ale dnes to byl mezický den se vším všudy. Pár hodin poté co se na mezickém hřišti odehrál výroční koncert Straceného Ráje, přišel koncert místních fotbalistů. Vše začalo již ve 3. minutě útočným výpadem našeho golmana Jindry Gřešíčka, který svým prvním gólem v sezoně poslal Mezice do vedení - 1:0. Za krátko přišla akce z kuchyně rodiny Mrtýnkových, kdy syn Vojta vyzval ke skorování otce Jiřího a stav byl 2:0. Aby nezůstal synáček pozadu vzal na sebe zodpovědnost i Vojta Mrtýnek a poločasové vedení 3:0 nám dalo klid do druhého dějství.

  Hosté měli sice snahu, ale na zvrat v tomto utkání jednoznačně neměli. Ve 36. minutě si s míčem i s obranou hostí pohrál Vojta Zdráhal a svým prvním gólem v dresu s javorovým listem ve znaku zvýšil na 4:0. Tato branka rozpoutala neformální rodinnou přestřelku mezi klanem Mrtýnků a Zdráhalů a jak se skore navyšovalo, publikum se bavilo a tleskalo. Profit zcela odpadl, ale na jeho obhajobu je třeba uznat, že jeho hráči se prezentovali naprosto férovou hrou i za nepříznivého stavu. Diváci se nakonec dočkali i magické desítky a veškerá pozornost se soustředila na nejmladšího hráče na hřišti. Doslova snový debut zažil Vojtěch Zdráhal!

  Patnáctiletý syn našeho kapitána Milana Zdráhala se nesmazatelně zapsal do historie nejen mezické malé kopané, ale zároveň jako nejmladší hráč, střelec a střelec hattricku v soutěžním utkání Malého fotbalu na Olomoucku! Ve věku 15 let + 6 měsíců úctyhodný výkon a po zásluze skončil po zápase nad hlavami spoluhráčů. A zde můžeme hledat výše zmiňovanou podobnost s fenomenálním výkonem Petra Svozila z před jedenácti let. A zase bude na co vzpomínat ...

  Spanilá jízda Mezic třetí ligou tedy pokračuje a připisujeme si osmou výhu v řadě a společně s Náměští již odskakujeme v tabulce ostatním soupeřům. Toto vítěztví můžeme zároveň pojat jako dodatečnou gratulaci našim kamarádům hudebníkům ze Straceného Ráje ke 30. výročí od založení kapely. Každá mezická kapela vyhrává trochu jinak ...ale vyhrává a vyhrává! Další utkání nás čeká v pátek 9. 6. v Pňovicích proti místním Bulldogs.

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček (Škrabal)          - 1:0

                                  Mrtýnek J. (Mrtýnek V.) - 2:0

                                  Mrtýnek V.                      - 3:0

                                  Zdráhal V. (Škrabal)       - 4:0

                                  Zdráhal V. (Mrtýnek J.)  - 5:0

                                  Gřešíček                         - 6:0

                                  Mrtýnek J.                      - 7:0

                                  Červínek (Škrabal)         - 8:0

                                  Zdráhal V.                       - 9:0

                                  Mrtýnek V.                      - 10:0

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Škrabal, Tököly, Červínek(C), Mrtýnek J., Mrtýnek V., Zdráhal V.

 

Událost č. 1 : Vojtěch Zdráhal se stal nejmladším hráčem v historii Sokola Mezice!

Událost č. 2 : Vojtěch Zdráhal se stal nejmladším střelcem v historii Sokola Mezice!!

Událost č. 3 : Vojtěch Zdráhal se stal nejmladším autorem hattricku v historii Sokola Mezice!!!

 

HRÁČ ZÁPASU : ZDRÁHAL VOJTĚCH