SOKOL MEZICE - PERGOLA

11.10.2020 17:59

7. kolo (11.10. 2020)

Sokol Mezice - Pergola  3 : 2 (3 : 0)

 Před velmi náročným víkendem stály Mezice a to hned ze dvou důvodů. Naši obec totiž čekaly boje na dvou frontách. V tom politickém šel z kůží na trh nejznámnější mezický občan a kandidát do senátu ČR Marek Ošťádal a na kolbišti sportovním se Sokol Mezice utkal v rámci 7. kola 1. ligy MFO s olomouckou Pergolou. Zde se dalo hovořit o zápasu, sic ne tak důležitého charakteru jako byly senátní volby, avšak vzhledem k postavení obou týmů v tabulce svoji důležitost tento špíl měl. Kvůli nepříjemným okolnostem jsme ani tento duel nemohli odehrát na svém domácím hřišti a po rozumné domluvě se soupeřem jsme využili nákelskou umělku.

   Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a již v 5. minutě přišla první radost. Lukáš Grulich napřáhl zpoza hranice vápna a i s trochou nešikovnosti brankaře Pergoly si míč mezi jeho nohama našel cestu do sítě - 1:0. Za další tři minuty našel autor první branky přesnou přihrávkou Davida Červínka a ten rozvlnil síť podruhé - 2:0. Pergola také měla zajímavé útočné záchvěvy, leč naše obrana byla první půli takřka bezchybná. Z jedné takové akce pozapomněla zcela vysunutá čtveřice hostí na zadní vrátka a Lukáši Grulichovi se nabídl brejk sám na golmana. Tomu běžel zdárně sekundovat David Červínek a tento kontr přetavila zmíněná dvojice ve třetí gól - 3:0. Za pohodlného náskoku se na konci poločasu na hřišti trochu zajiskřilo, ale zkušený sudí V. Dráb si sjednal respekt.

  Dobře odehraná první půle nás jakoby ukolébala a hned v první minutě té druhé jsme zbytečně inkasovali a bylo to 3:1. Následovala doslova hitparáda zahozených šancí v našem provedení a jak už to bývá, přišel trest. Mužstvo Pergoly využilo další naší nepozornosti a kontaktním gólem zdramatizovalo vývoj jinak bezproblémového utkání. Stav 3:2 avšak vydržel již beze změny až do závěru a Mezice tak můžou zaknihovat důležité vítězství.

  Tak jako se zadařilo mezickému Sokolu v bitvě fotbalové, tak stejně zdatně si vedl i náš kamarád Marek Ošťádal, který díky podpoře voličů uspěl v bitvě o senátorské křeslo. Mezický víkend se tedy vydařil a přejme si jen ať se daří dál. Současná situace kolem "záhadného" viru ovšem zamotává všechny společenské oblasti natolik, že je otázkou zda se vše nezastaví a pan plukovník P. neřekne STOP! Ať se to vyvine jakkoliv, dalším soupeřem Sokola Mezice bude poslední tým aktuální tabulky, hněvotínské Kovo Dřevo.

 

Branky (nahrávky) : Grulich   (Přidal)     - 1:0

                                  Červínek (Grulich)  - 2:0

                                  Červínek (Grulich)  - 3:0

 

Sestava : Vařeka - Přidal, Malý, Listopad, Látal - Červínek, Grulich, Zdráhal (C), Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : GRULICH LUKÁŠ