SOKOL MEZICE - MK NÁMĚŠŤ

02.04.2023 15:27

13. kolo (2. 4. 2023)

Sokol Mezice - MK Náměšť   3 : 5 (3 : 0)

  K úvodnímu utkání ve 3. lize přijel do Mezic tým MK Náměšť. Nejednalo se ovšem o první kolo, nýbrž předehrávané třinácté, které se chronologicky posunulo na začátek soutěže. Ač se historicky obě mužstva střetla úplně poprvé, přátelské vazby mezi aktéry tohoto duelu jsou velmi úzké. Pohodovou atmosféru lehce narušovalo jen ne moc vlídné aprílové počasí, ale ani to nezabránilo, aby se na tento mač sešla velice slušná divácká návštěva.

  Naprosto snový byl náš vstup do utkání. Běžela druhá minuta a golman P. Paták poprvé vytahoval míč ze své sítě a to po střele Zdeňka Škrabala - 1:0. Tentýž hráč byl již za tři minuty autorem druhého gólu a mezi diváky se začalo šuškat o prvním hattricku v nové sezoně - 2:0. V 17. minutě podtrhl dominanci mezických třetí brankou Pavel Listopad a v tu chvíli to vypadalo jen na formální dohrání zápasu - 3:0. Při jasné převaze nás nemrzely ani dvě nastřelené tyčky a vzhledem k nulové efektivitě Náměště jsme si šli pohodově na poločasovou siestu.

  Ve zcela neohroženém rozpoložení jsme vstupovali do druhé půle a tak nás jakoby nerozhodil ani nečekaný úder z kopačky S. Marhoula, který snížil na 3:1. Sebejistotu nám nesebral dokonce ani druhý gól v naší síti a stále jsme hráli takzvaně profesorsky. To se nám ale začalo nevyplácet a hosté, politi živou vodou, naši ležérnost vycítili. Ve 45. minutě viděl velmi správně sudí Ženožička nedovolený zákrok v našem vápně a z penalty srovnal T. Vymětal na 3:3. Katastrofický scénář se naplňoval a Náměšťáci byli na koni. Z naprosté pohody jsme se dostali do totální křeče a kupili chybu za chybou. Vyústěním byl další gól v naší síti a diváci nevěřili vlastním očím co vše se dá prošustrovat. Tři minuty před koncem jsme dostali možnost pokutového kopu i my, ale golman Paták vychytal F. Přikryla. V závěrečném chaosu jsme inkasovali ještě jednou a borci z Náměště si tak odvážejí z Mezic cennou výhru 3:5.

 

Branky (nahrávky) : Škrabal (Přikryl)     - 1:0

                                  Škrabal                     - 2:0

                                  Listopad (Červínek) - 3:0

 

Sestava : Gřečíček - Přidal, Hudeček, Listopad, Přikryl, Červínek(C), Škrabal, Mrtýnek V., Tököly

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKRABAL ZDENĚK

  


odkaz na utkání:
www.mfolomouc.cz/zapas/9f49896b-2d63-4b61-9325-678d32d80324/