SOKOL MEZICE - MK DLOUHÁ LOUČKA

15.10.2023 16:00

19. kolo (15. 10. 2023)

Sokol Mezice - MK Dlouhá Loučka   7 : 3 (5 : 2)

  V 19. kole přivítal Sokol Mezice na domácím hřišti sedmý tým tabulky, MK Dlouhou Loučku. První a zatím jediná konfrontace s tímto mužstvem skončila na jaře naší jasnou výhrou 1:6 a ani tentokrát se neočekával žádný komplikovaný boj. Naše sestava se opět protočila a oproti zápasu v Bohuslavicích naskočili do hry bratři Mrtýnkovi a také kapitán Milan Zdráhal. Post golmana tentokrát vyměnil Jindra Gřešíček za pozici v útoku.

  S chutí se od začátku zakously Mezice do nepříliš aktivního soupeře a posun skore na sebe nenechal dlouho čekat. V 6. minutě se prosadil pohotovou střelou Vojta Mrtýnek a poslal náš tým do vedení - 1:0. Netrvalo dlouho a druhý gól přidal pro změnu starší z Mrtýnkovic klanu Jirka - 2:0. Malé okénko v naší obraně využil jediný kreativnější hráč hostí J. Sívek, který snížil na 2:1. V 18. minutě byl v pokutovém území podražen Michal Přidal a výhodu pokutového kopu využil svou druhou brankou Vojta Mrtýnek - 3:1. Za chvíli ovšem opět zaváhala mezická defenziva a opět hráč č.99 vrátil Dlouhou Loučku do hry - 3:2. Gólově pestrý poločas pokračoval i nadále. Další útočný nájezd Mezic táhl Zdeněk Škrabal a jeho přihrávku si srazili hosté sami za záda svého brankaře - 4:2. Pátý zásah přišel po skvělém forčekingu Standy Hudečka, jehož aktivita byla odměněna dalším gólem - 5:2.

  Tříbrankový náskok nás částečně uspokojil a vstup do druhé půle byl vlažný. Dlouhá Loučka neměla žádné velké příležitosti, přesto se dopracovala ke třetí brance. Jejich nejlepší hráč J. Sívek byl sražen ve vápně a i hosté dostali výhodu penalty. Tu, kdo jiný, než jejich špílmachr s přehledem proměnil - 5:3. Odpověď ovšem přišla bleskově a gólově se zaskvěl také Zdena Škrabal, jenž lahůdkově zvýšil na 6:3. Konečnou podobu výsledku dal svým druhým zásahem Standa Hudeček, který krásnou ranou upravil na 7:3.

  S trochou nadsázky se dá označit toto vítězství "v suchém triku", ale upřímně žádné galapředstavení to nebylo. Dnešní soupeř jednoznačně postrádal kvalitu a jediný tvořivý hráč je nemohl spasit. Sokol Mezice pluje i nadále na vítězné vlně a počet zápasů bez porážky je nyní už na čísle 17, čímž se začínáme blížit k vlastnímu rekordu z roku 1997! Zda se nám podaří navléct i další, již osmnáctý korálek, ukáže souboj proti litovelským Koníkům v pátek 20. 10. na jejich zbrusu nové umělce.

 

Branky (nahrávky) : Mrtýnek V. (Přidal)    - 1:0

                                  Mrtýnek J. (Tököly)   - 2:0

                                  Mrtýnek V. z pen.        - 3:1

                                              vlastní                           - 4:2

                                  Hudeček                       - 5:2

                                  Škrabal (Mrtýnek V.)   - 6:3

                                  Hudeček (Mrtýnek L.) - 7:3

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Hudeček, Tököly, Zdráhal(C), Mrtýnek J., Gřešíček, Mrtýnek V., Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : HUDEČEK STANISLAV