SOKOL MEZICE - KONÍK LITOVEL

21.05.2023 18:25

7. kolo (21. 5. 2023)

Sokol Mezice - Koník Litovel   11 : 2 (5 : 1)

  Sedmé kolo nám postavilo do cesty dalšího historicky nového soupeře, Koník Litovel. S tímto mužstvem jsme se doposud v soutěžích MFO vždy míjeli, i když jde o klub s letitou tradicí. Vzájemná klání jsme podstupovali většinou jen na turnajových štacích. Poslední roky se Koníci pohybují ve třetiligových vodách a v letošní sezoně, kterou nastartovali velmi slibně, začínají vzhledem ke slabé docházce doslova paběrkovat a, i když jejich prapor drží pár zarputilích srdcařů, není žádným tajemstvím, že se s velkou pravděpodobností blíží zánik této známé litovelské značky. I proto bylo do poslední chvíle nejisté zda se toto mužstvo k dnešnímu utkání vůbec dostaví. Nakonec se díky, již zmiňovaným srdcařům poskládalo a zápas tak nemusel být kontumován.

  Hosté nastoupili s jedním hráčem na střídání a od úvodu bylo jasné, že kvalitativně nemůžou Mezicím konkurovat. I vzhedem k respektu k soupeři není potřeba se dlouhosáhle vychvalovat a proto je dnešní report strohý. Za individuální výkon lze vyzdvihnout Filipa Přikryla, který byl nejenže autorem pěti branek, ale neúnavně vymýšlel a připravoval další hezké šance spoluhráčům. Naprosto poklidný zápas to byl pro sudího Motla, jenž nemusel v průběhu utkání řešit jedinou závažnější situaci. Koníci, ač jejich konto inkasovaných branek stále narůstalo, dohráli hrdě mač až do konce a takový přístup je třeba ocenit a zveřejnit. Speciální poklona patří šedesátiletému vůdci Koníků Jindrovi Mlčochovi, který je symbolem sportovní věrnosti a oddanosti.

  Mezice si připisují hladkou výhru a stále se drží spolu s Náměští ve vedoucím tandemu třetiligové tabulky. Toto, již šesté vítězství v řadě, jedeme v dalším kole potvrdit na horkou půdu do novoveského Pekla. Čeká nás, jako vždy v téhle destinaci, třaskavá atmosféra a tak bude potřeba, aby i náš tým pocítil podporu svých příznivců. Takže pátek 26. 5., 19.00, Nová Ves.

 

Branky (nahrávky) : Herold                      - 1:0

                                  Přikryl   (Červínek)  - 2:0

                                  Zdráhal    (Herold)   - 3:0

                                  Přikryl                      - 4:1

                                  Tököly     (Zdráhal)  - 5:1

                                  Přikryl                      - 6:1

                                  Přikryl     (Škrabal)  - 7:1

                                  Mrtýnek V. (Přikryl) - 8:1

                                  Červínek    (Herold)  - 9:1

                                  Mrtýnek V. (Tököly) - 10:1

                                  Přikryl      (Zdráhal)  - 11:2

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Herold, Škrabal, Přikryl, Červínek, Zdráhal(C), Mrtýnek V., Tököly

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP