SOKOL MEZICE - INTER ŠTERNBERK

03.04.2022 15:12

1. kolo (3. 4. 2022)

Sokol Mezice - Inter Šternberk   2 : 1 (0 : 0)

53. Škrabal (Mrtýnek V.), 58. Zdráhal (Mrtýnek V.) - 57. Malina

  Malý fotbal Olomouc vstoupil do 51. soutěžního ročníku. S novou sezonou vešla v platnost upravená pravidla, ale nejzásadnější změnou je přechod na kalendářní systém jaro - podzim. Nejprestižnější kategorie, 1. liga, ukázala již v prvním kole, že nás letos čeká spousta divokých výsledků. Závěrečný zápas úvodního kola se hrál v nedělním dopoledni v Mezicích, kam zavítal Inter Šternberk. 

  Vzájemná bilance s tímto soupeřem je pro nás velmi nelichotivá a tak jsme vstupovali do dnešního utkání s mírným respektem. Od začátku se hrál opatrný fotbal a první půle téměř totožně kopírovala průběh posledního vzájemného duelu, kdy oba týmy zvolily spíše vyčkávací taktiku a žádný gólový festival se nekonal. I přesto se pár rušných momentů našlo. Na jedné straně dvakrát cinkala konstrukce šternberské branky, na té druhé si hráči Interu lámali zuby na tradičně pozorném "pávovi" v mezické svatyni. A tak se opakoval stejně bezbrankový poločas jako loni na podzim.

  Ve druhém dějství se promrzlé publikum částečně začalo bavit. Snaha obou mužstev o první trefu v novém ročníku byla znatelná, leč střelecký prach byl po dlouhé zimě ještě zvlhlý. Bylo evidentní, že může rozhodnout jediná akce či chyba. Obrany byly perfektně organizovány a útočníci měli těžkou práci. Do jinak férového zápasu zapadl i dobrý výkon sudího Říhy, jenž měl vše pod kontrolou. Zápas vygradoval v závěrečné desetiminutovce, kdy se diváci konečně dočkali i gólů. V 53. minutě se protáhl V. Mrtýnek mezi dvěma obránci a poslal míč napříč vápnem k volnému Zdeňku Škrabalovi a ten poslal mezické barvy do vedení - 1:0. Nezbývalo moc času a Interu vrhl vše do útoku. My jsme se až zbytečně zatáhli a za pasivitu jsme také pykali. Tři minuty před koncem se podařilo hostujícímu brankaři Malinovi skórovat skrytou střelou přesně k tyči a bylo srovnáno - 1:1. Hosté byli po gólu částečně uspokojeni a tak trochu zapoměli na zadní vrátka. Mezický prapor totiž zvedl hned o minutu později kapitán Milan Zdráhal, kterému posunul míč V. Mrtýnek a tzv. "litovelským bodlem" rozhodl o našem vítězství - 2:1.

  Zápasu by určitě více slušela remíza, ale štěstí se nakonec přiklonilo na mezickou stranu. Obě mužstva pravděpodobně nebudou závodit s kvalitnějšími Top týmy, ale určitá konkurenceschopnost se tu ukazuje. Na úvod jsme si zahráli dobrý fotbal a musíme uznat i férovost soupeře a jak již bylo zmíněno svou roli dnes zvládl i sudí. Druhý zápas čeká Sokol Mezice ve čtvrtek 7.4. ve slavonínské aréně proti týmu FC Skunk.

 

Branky (nahrávky) : Škrabal (Mrtýnek V.)   - 1:0

                                  Zdráhal (Mrtýnek V.)   - 2:1

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Zdráhal(C), Červínek, Škrabal, Mrtýnek V., Herold

 

HRÁČ ZÁPASU : ZDRÁHAL MILAN