SOKOL MEZICE - GALATASARAY

18.04.2022 06:28

3. kolo (17. 4. 2022)

Sokol Mezice - Galatasaray   2 : 4 (2 : 2)

22. Červínek, 25. Škrabal - 3., 15., 44. a 52. Andrýsek

  Když jsme před měsícem podstoupili v rámci přípravy konfrontaci s naším dnešním soupeřem, mužstvem Galatasaray, byla to jednoznačná záležitost pro náš spřátelený klub z Olomouce. Zdálo by se tedy, že i v soutěžním zápase je dán jasný favorit. Jak je ale známo, v Mezicích funguje jeden faktor, který veškeré papírové předpoklady maže - naše šotolina. Spoustě mančaftům je tento povrch nepříjemný a přechod z umělek je pro ně složitý. A tady vzniká naše mírná výhoda. Do dnešního utkání zasáhl poprvé v mezickém dresu Dan Divjak a do sestavy se vrátil též kapitán Milan Zdráhal.

  Pokud bylo zmíněno, že soupeřům dělá problémy šotolinový povrch, najdeme v kádru hostí jednoho člena, jenž je na mezickém hřišti jako doma. Ano, náš bývalý hráč P. Andrýsek dokáže být rozdílovým hráčem i na tomto povrchu a potvrdil to i dnes. Ale pěkně postupně. Běžela 3. minuta a právě jmenovaný hráč si pohrál s naší obranou a mezi nohama J. Gřešíčka zaznamenal první gólový zásah - 0:1. Hra byla opticky vyrovnaná a tempíčko se postupně zvyšovalo. V 15. minutě neudržel náš "páv" prudkou střelu a dobíhající P. Andrýsek usměrnil v krkolomné pozici míč kolenem přímo do šibenice - 0:2. Mezice se však nechtěli jen tak vzdát a podřadili na vyšší rychlostní stupeň a především zvýšily nasazení. To se vyplatilo ve 22. minutě, kdy váhajícímu golmanu hostí zablokoval odkop David Červínek a balon si našel cestu až za brankovou čáru - 1:2. To nás nakoplo a za další tři minuty bylo srovnáno. Autové vhazování od P. Listopada lišácky lízl hlavou Zdena Škrabal a brankař Galatasaray máchl rukama do prázdna - 2:2. Začínalo se tedy od znova a diváci se mohli těšit na zajímavou druhou půli.

  Druhý poločas nás ovšem nezastihl v dobrém rozpoložení a vůbec se nám nedařila jakákoliv kombinace. Hosté hráli vše přes svého špílmachra a Mezice držel jen všemi možnými i nemožnými zákroky Gřeša. Rozhodující moment přišel ve 44. minutě. Míč si přebral na půlce P. Andrýsek, proklouzl podél obránce a zaskočil našeho strážce svatyně podruhé mezi nohy - 2:3. My jsme neměli ve druhém dějství mnoho možností a náš výkon byl špatný. Definitivní podobu skore zarámoval, kdo jiný, než P. Andrýsek svým čtvrtým gólem a v podstatě se náš hráč stal naším katem.

  Nebyla to tedy taková tragédie jako v přátelském zápase, leč body putují do Olomouce. Aktuálně jde celek Galatasaray do čela prvoligové tabulky, Mezice zůstávají uprostřed. Důkazem jak by se takové utkání mělo zakončit je společné posezení soupeřů nad lahodným mokem a tak by to mělo být - zde je to kouzlo amatérského sportu. Hned v dalším kole nás čeká momentálně druhý tým tabulky, zatím stoprocentní Levotil. Vzhledem k faktu, že jde o klasické derby a utkání má výkop v ideální čas je tu příležitost pro naše věrné fanoušky přijet nás podpořit :-)

 

Branky (nahrávky) : Červínek                  - 1:2

                                   Škrabal (Listopad)  - 2:2

 

Sestava: Gřešíček - Přidal, Malý, Zdráhal(C), Listopad, Červínek, Škrabal, Mrtýnek V., Divjak

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKRABAL ZDENĚK