SOKOL MEZICE - GALATASARAY

31.10.2021 13:24

23. kolo (31. 10. 2021)

Sokol Mezice - Galatasaray   3 : 2 (2 : 1)

  K zápasu 23. kola 1. ligy přijel dobývat mezickou tvrz aktuálně druhý tým tabulky Galatasaray. S tímto mužstvem máme letité zkušenosti a pravdou je, že je to jeden z celků, které neumíme pravidelně porážet, ale jednou za čas se nám zadaří. Galatasaray dorazili do Mezic v mírně oslabené sestavě a tak, aby byly síly korektně vyrovnané, postavili jsme sestavu s pracovním názvem "veteránská", kde činil náš průměrný věk 42,5 roku. Znamenalo to, že z důchodcovského křesla jsme opět vytáhli dvojici Mrtýnek J. - Herold a nejmladším členem této sestavičky byl L. Malý!

   Od úvodního hvizdu sudího Ženožičky bylo rušno a v krásně prosluněném říjnovém dopoledni se diváci nenudili. Ve 4. minutě se k odraženému míči dostal na hranici vápna V. Papica a propálil našeho "Páva" v brance - 0:1. S odpovědí jsme dlouho nečekali. Běžela 5. minuta, když David Červínek zešteloval správně mířidla a jeho ostrou ránu zastavila až síť - 1:1. Poté se nám podařil herní prvek, který stále pilujeme a jenž začíná být naší výhodou. S rozehrávkou přes golmana se nabízí zakončení právě od strážce branky a v případě situace z 8. minuty se takto podařilo skórovat Jindrovi Gřešíčkovi, který nachytal nejistého golmana hostí - 2:1. Hru jsme kontrolovali a největším nebezpečím pro naši svatyni byly pokusy tahouna Galatasaray P. Andrýska, které ovšem náš brankař spolehlivě likvidoval.

  I druhá půle byla zajímavá a možností bylo na obou stranách víc než dost. Ve 34. minutě vyrovnal přesnou ranou k tyči P. Andrýsek a začínalo se od znovu - 2:2. S přibývajícím časem nabídl několik velmi zvláštních verdiktů hlavní arbitr, nic zásadního to ovšem do děje utkání nepřineslo. Mezice držel velmi jistý Gřešíček a navíc pomáhal i se zakládáním dalších a dalších akcí. Kousek od vedoucího gólu byly hosté, jejich útočník však nepochopitelně napálil míč z půl metru pouze do břevna. Zápas, který směřoval k remízovému výsledku, vygradoval pro nás ve šťastný konec. Minutu před koncem vypálil z dálky M. Přidal, jeho pokus golman hostí vyrazil a k odraženému balonu se nejrychleji dostal Libor Malý a přes dvojité housle vystřelil pro Mezice vítězný gól - 3:2!

  Pohledný zápas uspokojil hlavně naše fanoušky, kteří nás dnes přišli podpořit v dosti hojném počtu. Galatasaray právě touto ztrátou přišli i o teoretickou šanci na titul a tak je ve zbývajích zápasech bude čekat už jen boj o druhou příčku. Mezice si zase vylepšily své postavení v tabulce a v neoficiálním závodě s Levotilem jdou na 7. místo. Čekají nás závěrečná tři kola a doufejme, že kompetentní orgány budou natolik rozumné, že se vše dohraje tak jak má. Příštím naším soupeřem bude tým Marky Sport a to ve čtvrtek 4.11. ve Slavoníně.

 

Branky (nahrávky) : Červínek (Herold)    - 1:1

                                   Gřešíček (Přidal)      - 2:1

                                   Malý                         - 3:2

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Herold, Červínek, Mrtýnek J., Zdráhal (C), Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH