SOKOL MEZICE - GALATASARAY

10.06.2018 15:35

24. kolo (10. 6. 2018)

Sokol Mezice - Galatasaray   1 : 0 (0 : 0)

   Souboj mezi šestým Sokolem Mezice a druhým Galatasaray uzavíral program 24. kola 1. ligy MFO. Vzhledem k dosavadním výsledkům tohoto kola by znamenala bodová ztráta týmu z Olomouce definitivu mistrovského titulu pro přerovské Kafki. Mužstvo hostí pojalo výjezd na utkání tak trochu netradičně jako cyklovýlet a do sluncem zalitých Mezic dorazilo v nejsilnější možné sestavě i s doprovodem fans na bicyklech. Složení mezických řad bylo poznamenáno absencí J. Škurka, jehož brankařské úkoly převzal náš univerzál J. Gřešíček a na marodce stále zůstávají M. Zdráhal a S. Hudeček.

   Horké, až úmorné počasí předznamenalo fyzicky náročný mač, ke kterému však oba celky přistoupily s chutí si zahrát a též špetkou přátelské rivality. Ofenzivní síla byla jednoznačně na straně "turků", naší hlavní devízou byla především obranná činnost, jištěná tygrem v brance. Přesto se hrála naprosto otevřená partie, kde o vzruch nebyla nouze, ale kořením fotbalu jsou hlavně góly a ty nepřicházely. Tutovou šanci si po pěkné kombinaci vypracovali hosté v 15. minutě, odkrytou branku však V. Papica netrefil. Několik závarů před oběma brankami vyřešily dnes skvělí golmani a tak první poločas skončil bez branek.

   Ve druhém dějství se hrál velice pohledný fotbal, leč branky stále nepřicházely. Hodně nadějné příležitosti měli postupně M. Galus, P. Andrýsek a na druhé straně J. Hladík a J. Jedlička, avšak jak J. Gřešíček na jedné, tak J. Zaorálek na druhé straně čarovali. A tak vše nasvědčovalo, že rozhodne jeden gól. Šest minut před koncem mohl překlopit misku vah na stranu Galatasaray P. Andrýsek, který vystihl nepřesnou rozehrávku našeho mága v bráně, avšak situaci zachránil M. Přidal skvělým obranným zákrokem. Rozuzlení tak přišlo v předposlední minutě. J. Hladík potáhl míč z levé strany, naservíroval jen na hranici vápna Jirkovi Mrtýnkovi a ten pod nohama gólmana vstřelil jedinou branku zápasu - 1:0.

   Mužstvo Galatasaray vůbec poprvé v sezoně nedokázalo skorovat a těsnou prohrou ztratilo i teoretickou možnost k získání titulu. Přesto se v Mezicích prezentovalo coby tým na vysoké úrovni jak herně tak i jako férový soupeř. Sokol Mezice si připisuje šestou výhru v řadě a v tabulce si drží velmi pěknou šestou příčku.

 

Branka (nahrávka) : Mrtýnek (Hladík)        - 1:0

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Herold, Hladík, Mrtýnek, Červínek, Jedlička, Škrabal

 

Událost : První výhra Mezic nad Galatasaray od 8.11. 2009!

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH