SOKOL MEZICE - FC SKUNK

27.09.2020 12:14

5. kolo (27. 9. 2020)

Sokol Mezice - FC Skunk  0 : 3 (0 : 3)

 V 5. kole nás čekal souboj proti letos neporazitelným Skunkům! Vítěz ligového poháru pokračuje ve výborné formě i v novém ročníku 1. ligy a doposud nedaroval svým soupeřům ani bod. Po velice korektní domluvě s tímto mužstvem jsme si na toto utkání prohodili pořadatelství a tak se duel odehrál v "jejich" slavonínské aréně. Naše sestava opět postrádala údernou dvojici Přikryl - Gřešíček, i tak díky přetlaku v kádru byla opět plná soupiska a jen v roli náhradníků zůstalo trio Herold, Červínek, Škrabal. Premiéru v mezickém dresu si tentokrát odbyl druhý ze sourozenců Mrtýnkových, Vojta. Ten měl navíc tu čest, že si mohl v soutěžním zápase zahrát se svým otcem. Ano, legenda je opět na scéně!

  Obraz hry byl od úvodních minut podle předpokladů. Skunkové nás svojí precizní kombinační hrou tlačili, leč dlouho nemohli najít ten správný klíč k odemčení svatyně, kterou nám dnes strážil Zdena Vařeka. Ten dlouho držel jak čisté konto, tak naše ambice na příznivý stav. Nám se směrem dopředu moc nedařilo a tak tlak borců v zelenobílých dresech sílil. Vygradoval v 18. minutě a to hned dvakrát. V rozmezí chvilky se prosadili Králík a po něm Poledna a bylo to 0:2 (v zápise jsme figurovali jako domácí tým). Ve 25.minutě zvýšil krásným gólem do šibenice Svoboda a favorit měl již tříbrankový náskok. I přes nepříjemné manko se naši hráči nevzdali a postupně se hra začala srovnávat. Šikovný průnik V. Mrtýnka zastavil až dredatý fantom v bráně Skunků. Půle 0:3.

  Druhá třicetiminutovka nabídla svižnější fotbal a také několik slibných možností na obou stranách. Góly již však nepřibývaly, jen občas zvonily brankové konstrukce. Jinak dominovali bezchybní brankaři a stav zůstal až do závěrečného hvizdu sudího Koutného nezměněn.

 Mezice nedaly svou kůži lacino, přesto se musíme sklonit před zaslouženým vítězstvím Skunků a popřát jim, ať jejich série neporazitelnosti vydrží minimálně do vzájemné jarní odvety. Přesto, že se opět nehrálo na naší domácí půdě, nás v nepříliš vlídném počasí doprovodila do Slavonína parta skalních a jsme za to moc rádi. Další klání nás čeká již ve čtvrtek 1.10. proti štice úvodu sezony, olomoucké Chelsea.

 

Góly (nahrávky) : 

 

Sestava : Vařeka - Přidal, Malý, Listopad, Látal, Mrtýnek J., Mrtýnek V., Zdráhal (C), Grulich 

 

Událost : První soutěžní zápas Vojty Mrtýnka za Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : VAŘEKA ZDENĚK