SOKOL MEZICE - FC SKUNK

15.09.2019 13:53

3. kolo (15. 9. 2019)

Sokol Mezice - FC Skunk   3 : 1 (1 : 0)

  Již klasický vstup do sezony, kdy po dvou kolech svítila na bodovém kontě Sokola Mezice nula, nám dokonale vykreslil realitu a to, že v letošním ročníku 1. ligy nebude slabých soupeřů a za každý výsledek se bude potřeba poprat. Ve 3. kole zavítal na mezickou šotolinu celek, který se rok od roku přibližuje příčkám nejvyšším a loni vyšperkoval své snažení skvělým třetím místem, tým FC Skunk. Naše sestava pro toto utkání doznala oproti minulému zápasu dvou změn, do brány šel V. Outrata a místo registrovaného hráče dnes obsadil L. Grulich.

  Za velmi příjemného záříjového počasí se v Mezicích opět sešla solidní divácká návštěva a domácí mužstvo se chtělo rehabilitovat za nepovedený úvodní zápas se Šternberkem. V úvodu jsme koncentrovaně čekali s čím vyrukuje soupeř a jak je o Skuncích známo preferuje hru přes rozehrávajícího golmana, který vystupuje s míčem až do hloubi pole. V jednoduchosti je síla a tak jsme tak dlouho trpělivě vyčkávali až v 15. minutě vystihl rozehru hostí náš rychlík Jindra Gřešíček a i s kouskem štestí trefil odkrytou bránu - 1:0. To poněkud utlumilo aktivitu hráčů v zelenobílých dresech a obraz hry se vyrovnal. Dokonce to byly Mezice, které při šancích L. Grulicha a D. Červínka mohli vedení navýšit, leč mrštnost golmana M. Dědocha byla proti. Příležitostí Skunků bylo jako šafránu, jelikož precizní defenziva Mezic fungovala na výbornou a tak poločasový stav zůstal na rozdílu jednoho gólu.

  Nástup do druhé půle de facto kopíroval dění v té první. Skunkům se nedařilo vyvinout dostatečný tlak, aby rozhodili náš blok, naopak stále častěji se rodily šance Mezic na zvýšení skore. A to také přišlo ve 44. minutě, kdy hosté přišli o míč a dalekonosná hlavička Lukáše Grulicha skončila opět v opuštěné bráně - 2:0. Třetí rána pro Skunky přišla o chvíli později, když rohový kop rozehrál M. Přidal přesně na kopačku Jindru Gřešíčka a ten upravil na 3:0. Utkání bylo v tu chvíli rozhodnuto, ale přesto se hosté dočkali alespon čestného úspěchu v předposlední minutě, kdy na 3:1 korigoval Černocký.

  Mezičtí diváci tak tentokrát odcházeli spokojeni a stejně na tom byli i hráči, kteří předvedli poctivý bojovný výkon. První bodový zisk nás tedy odrazil ze dna tabulky a snad nás čekají lepší zítřky. Mužstvo FC Skunk svůj rozjezd do sezony nemá také moc dobrý, ale jak již bylo uvedeno, letošní složení 1. ligy předurčuje k tomu, že každý zápas bude nesmírně vyrovnaný. Nám los do cesty nyní postavil loňského mistra, celek Galatasaray, se kterým poměříme síly v pátek od 18 hodin ve Slavoníně.

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček             - 1:0

                                               Grulich               - 2:0

                               Gřešíček (Přidal) - 3:0

 

Sestava : Outrata - Přidal, Malý, Herold (C), Gřešíček, Červínek, Grulich, Škrabal

 

Diváků : 60

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH