SOKOL MEZICE - FC SKUNK

15.04.2018 14:43

16. kolo (15. 4. 2018)

Sokol Mezice - FC Skunk   3 : 4 (0 : 1)

   V 16. kole jsme přivítali čtvrtý tým prvoligové tabulky, mužstvo FC Skunk. Tento tým nám měl co oplácet, jelikož v podzimním duelu jsme mu nedovolili skórovat a odvezli jsme si překvapivou výhru 0:3. V naší sestavě dnes odpočívalo trio J. Látal, D. Červínek a M. Zdráhal, post registrovaného hráče zaujímal F. Přikryl. Hosté dorazili do sluncem zalitých Mezic v nejsilnější možné sestavě.

   Krásné jarní počasí přilákalo, na malou kopanou, nadstandartní diváckou návštěvu a k vidění byl zápas jako řemen. Od prvních minut se hrálo nahoru - dolu a až neskutečné tempo vydrželo po celé utkání. Jako první se o změnu skore postarali borci v zelenobílých dresech, kdy se už ve 4. minutě prosadil kanonýr T. Režný - 0:1. Bojovnost a nasazení doprovázené pohlednými kombinacemi byly hlavními atributy dalšího průběhu. Akce střídala akci, jen ono pověstné koření fotbalu stále chybělo. Třikrát byly Mezice blízko vyrovnání, výtečně chytající golman Skunků M. Dědoch byl však proti. První půle tedy přinesla pouhý jeden gól, zato plno fotbalové krásy.

   V nastaveném trendu pokračovaly oba týmy i po změně stran a navíc přišly i branky. Počáteční nápor Mezic zmrazili hosté ve 38. minutě krásným druhým gólem - 0:2. Režisérem naší hry byl velmi agilní F. Přikryl a byl hlavním nebezpečím pro defenzivu Skunků. Ve 45. minutě se zdálo být rozhodnuto. To si kapitán hostí Figo navedl míč do polebné pozice a trefil se naprosto přesně - 0:3. Se zdánlivě ztraceným zápasem se však naši bojovníci nechtěli smířit a i nadále pokračovali v aktivním pojetí s enormním nasazením. A karta se začala pozvolna otáčet. Nezjištou přihrávku J. Gřešíčka uklidil do sítě Jirka Mrtýnek a bylo to 1:3. O dvě minuty později doslova ukličkoval celou obranu hostí F. Přikryl a nabídl gólovou třešničku Michalu Přidalovi, jenž dal kontaktní gól na 2:3. Mezice byly na koni a hned při další akci mohlo být srovnáno. Skvělou kombinací doputoval míč až k J. Jedličkovi, kterému v poslední chvíli překazil radost fantom v hostující bráně. V 53. minutě se jako gólový zabiják ukázal opět T. Režný a poslal svůj tým znovu do dvoubrankového vedení - 2:4. Ani to ale nesrazilo mezické do kolen a závěr utkání byl vskutku hektický. Tři minuty před koncem rozehrál M. Herold trestný kop a Michal Přidal stál připraven na správném místě - 3:4. Poslední zteč mohla přinést dokonce vyrovnání. F. Přikryl se protáhl jako lasička obranou, ale tváří v tvář jeho šanci zlikvidoval famózní M. Dědoch!

   Krásný zápas před krásnou návštěvou nám sice body nepřinesl, ale prezentovaná hra byla oku lahodící. Obě mužstva předvedla výkon, jenž byl reklamou na malou kopanou. Navíc vše v rámci fair-play a dnes i s bezchybným rozhodčím. V tabulce přepouštíme osmé místo jarní štice z Litovle, celek FC Skunk si drží stále čtvrtou pozici.

Branky (nahrávky) : Mrtýnek    (Gřešíček) - 1:3

                                   Přidal        (Přikryl)    - 2:3

                                   Přidal        (Herold)    - 3:4

 

Sestava : Škurek - Hudeček, Přidal, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Přikryl, Jedlička, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIDAL MICHAL