SOKOL MEZICE - FC LEVOTIL

17.11.2019 13:08

12. kolo (17. 11. 2019)

Sokol Mezice - FC Levotil  1 : 1 (0 : 1)

  Poslední domácí špíl Mezic v tomto roce nabídl souboj jediných dvou zástupců Litovelska v 1. lize, což fakticky znamená, že k nám přijel FC Levotil. Nespočet soutěžních, přátelských i turnajových zápasů mezi těmito celky dotváří vždy kolorit tak trochu jiného duelu - DERBY! To dnešní navíc připadlo na datum státního svátku a díky náklonnosti počasí, to vskutku krásný svátek byl. Levotil má prozatím velmi vydařený podzim a do utkání šel jako mírný favorit. Mezice se však doma chtěly rozloučit se svými příznivci, kterých opět přišlo hojné množství, nějakým tím bodovým příspěvkem.

  Jak už to k takovým zápasům patří, úvod je vždy opatrný a je nastavena vyčkávací taktika. Byl to Levotil, jenž se jako první dostal do dvou drobných pološancí, ale žádná zásadní změna nenastávala. Chvílemi jsme se osmělovaly i my, ale vyložená příležitost se nenaskytla. Jako blesk z čistého nebe tak přišla první změna skore. Běžela 20. minuta a nenápadná střela T. Kohouta zpoza obránce si našla cestu do sítě - 0:1. To nás donutilo vyvinout větší aktivitu a rodily se první šance i na naší straně. Blízko gólu byli  F. Přikryl a J. Gřešíček, avšak golman M. Spurný byl velmi jistý. 

  Druhá půle byla pro diváka přece jen zajímavější a utkání dostávalo náboj. Příležitostí mezických nebylo mnoho, ale když už nějaká přišla, stála za to. Vše však řešil ledově klidný M. Spurný. To Levotil zkušeně čekal na brejkové situace a ty také přicházeli. V té nejnadějnější mohl skorovat J. Kasal, ale vše chtěl ještě vyšperkovat přihrávkou spoluhráči do prázné, tu však tygřím skokem zachytil V. Outrata. Závěrečnou čtvrthodinu jsme stupňovali úsilí a kýžený vyrovnávací gól přišel ve 47. minutě. Aut vhozený M. Heroldem nedokázali hráči Levotilu uklidit do bezpečí, do jejich vápna se jako buldok vřítil Michal Přidal, klubko protihráčů přetlačil a míč dopravil do brány - 1:1. Misku vah poté mohl hned dvakrát překlopit na naši stranu F. Přikryl, avšak poprvé jej vychytal výborný Spurný a podruhé minul bránu. Utkání tak skončilo dělbou bodů.

  Jubiljní desátá remíza se zrodila ve vzájemných kláních Mezic a Levotilu co se soutěžních zápasů týče a dokumentuje to tak vyrovnavost těchto mužstev. Zároveň tato plichta zajímavě rozdělila tabulku 1. ligy. V horní polovině, ve které se usadil i Levotil, je nyní sedmička týmů mezi kterou je rozdíl pouhých čtyř bodů a naopak dolní polovina, ve které jsou na tom nejlépe Mezice, je sedm celků namačkáno v pěti bodech. Nesmírně zajímavý ročník to letos bude. Sokol Mezice čeká derniéra tohoto kalendářního roku v pátek v Hněvotíně proti místnímu Kovo Dřevo a nejen v Mezicích se už ví, že to bude i derniéra jednoho hráče v mezickém dresu :-) Takže v pátek všichni do Hněvotína.

 

Branka (nahrávka) : Přidal (Herold)        - 1:1

 

Sestava : Outrata - Přidal (C), Malý, Škrabal, Gřešíček, Mrtýnek, Červínek, Herold, Přikryl

 

Diváci : 50

 

Událost : Bilance Mezice - Levotil v soutěžních zápasech : 3 - 10 - 6.

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIDAL MICHAL