Sokol Mezice - FC Levotil 4:1 (2:1)

31.05.2020 18:16

Sokol Mezice - FC Levotil 4:1 (2:1)

Branky: Látal 2, Herold, Mrtýnek V.

Sestava: Outrata, Mrtýnek L. - Malý, Gřešíček, Látal, Herold, Grulich, Červínek, Přidal, Zdráhal, Mrtýnek V.

 

    Po dlouhé nucené pauze a uvolnění přísných vládních restrikcí se pomalu ale jistě můžeme radovat z fotbalu. Naším tradičním soupeřem v přípravném utkání se stal FC Levotil. Že se na fotbal netěšili jen hráči dokazovala i celkem početná skupina místních fanoušků, která přišla shlédnout první utkání Mezice v tomto roce.

    V úvodu utkání se Mezice dostali do vedení, když Jirka Látal otevřel skóre. Po následných šancích další branka nepadla a tak přišli na řadu hosté, kteří pěkně zakombinovali před naší bránou a Jirka Kohout srovnal stav utkání. Vedení na naši stranu pak vrátil znovu Jirka Látal a tak se do kabin šlo za jednobrankového vedení Mezických.

    Do druhé půle vstoupili hosté aktivně. Když ale jejich největší šanci vychytal V. Outrata a následnou střelu do prázdné brány dokázali domácí zachytit před brankovou čarou, navýšili domácí po rychlém brejku na 3:1, když J. Látal naservíroval míč před prázdnou bránu Milanu Heroldovi. Deset minut před koncem se Vojta Mrtýnek hezky uvolnil kolem obránce a střelou od tyče zpečetil stav utkání na 4:1.

   V prvním utkání po tak dlouhé herní pauze bylo znát, že je potřeba řádně trénovat a dostat se znovu do formy. Další příležitostí bude v sobotu 6.6. turnaj v Litovli, kam nás pozval právě Levotil.

 

Po závěrečném hvizdu dočasného arbitra Zdenu Škrabala přišlo malé překvapení pro jednoho z domácích hráčů, Když se kolektivní focení změnilo na gratulaci - domácí L. Grulich totiž slavil jubileum a tak si pro něj Mezičtí připravili malé překvapení. O pozápasový program pak bylo  postaráno - zlatavý mok byl v sudech naražen a Mira Crhák s Mildou Pluskalem parádně rozjeli udírnu.