SOKOL MEZICE - FC CHOŘELICE

05.05.2024 14:30

5. kolo (5. 5. 2024)

Sokol Mezice - FC Chořelice   4 : 1 (3 : 1)

 Po výbuchu v Ratajích se chtěl Sokol Mezice vrátit zpátky na vítěznou vlnu. V rámci 5. kola k nám zavítal loňský vítěz 2. ligy a zároveň geograficky i historicky blízký soupeř, tým FC Chořelice. Poslední vzájemný souboj na soutěžní úrovni jsme s tímto mužstvem odehráli na jaře roku 2018, tehdy ještě jako prvoligový účastníci. Do tohoto zápasu jsme nasadili poprvé v sezoně Vojtu Zdráhala a šanci rehabilitovat se za nepovedený výkon v Ratajích dostal Lukáš Mrtýnek, tentokrát jako hráč v poli.

  Utkání s puncem "derby" přilákalo nejen domácí příznivce, ale i početnou delegaci managmentu klubu z litovelského předměstí. Po úvodní rozhárané desetimintovce, kdy bylo k vidění hodně nepřesností, se ke své tradiční výpravě středem hřiště vydal ve 12. minutě Jindra Gřešíček. Ve správný čas vyslal skákavou střelu, která překvapila jeho protějšek v chořelické bráně a byl z toho úvodní gól utkání - 1:0. Poté ten samý hráč musel předvést několik mrštných zákroků a pozvolna se dostával do provozní teploty. V 18. minutě však kapituloval po úniku S. Dvořáka, který z levého křídla napřáhl a trefil se naprosto přesně - 1:1. Mezice si pomáhali rozehrávkou přes našeho golmana, který se na dnešní mač opravdu dobře vyspal a právě u něj začala další gólová akce, na konci které bylo výstavní bodlo Michala Přidala a míč prošel houští těl až do brány - 2:1. Chořelice se však nevzdávali a několikrát byly kousek od dalšího srovnání stavu. Náš Páv však uzamkl dveře od své svatyně a všemožnými rozkleky a robinsonádami deptal chořelické střelce. A do toho všeho opět rozjel akci středem hřiště, ale místo očekáváné střely tentokrát míč zasekl, posunul jej nalevo nabíhajícímu Milanu Heroldovi, jenž protlačil balon před prázdnou bránu a Jirka Mrtýnek dal jednu ze svých nejjednodušších branek v kariéře - 3:1.

  Druhá půle byla víceméně o dobývání naší tvrze, ale hostům se dnes vůbec nedařilo kombinačně a když už se naskytla gólová šance, byl na místě náš Páv. Ve 42. minutě přišel čtvrtý mezický úder a kdo jiný by byl režisérem celé situace než Jindra Gřešíček. Ke zteči po pravé straně vyzval Milana Herolda a ten je momentálně v takové střelecké formě, že je z něj gólový zabiják - 4:1. Tříbrankové manko bylo pro hostující tým už velkou komplikací a i když se neúnavně snažili náskok zkorigovat, nebylo jim přáno. Mezice se již soustředily hlavně na obranu a s oporou mezi tyčemi si došly pro cenné vítězství.

  Náprava za propadák v Ratajích se tedy podařila a tři body zůstaly v Mezicích. Ne náhodou se FC Chořelice každoročně pohybují na předních příčkách 2. ligy, je zde velice silný tým, ovšem letos je trochu sráží slabší docházka kolektivu. I přesto určitě ještě zamíchají kartami. Ne vždy se jako po tomto utkání vyzdvihuje výkon jednotlivce, ale dnes musel každý z přítomných hráčů i diváků ocenit skvělé představení Jindry Gřešíčka alias Páva. Pochválit je třeba také dva benjamínky v našem dresu za bojovnost a přístup k zápasu tak jak se má. A hlavně v případě Lukáše Mrtýnka, který dnes s pokorou přijal roli hráče a ukázal výkon hodný správného bojovníka. Sokol Mezice se tedy v tabulce stále drží v TOP 3 a i když v minulém zápase jedna série skončila, samozřejmě pokračuje další, kdy jsme na domácím hřišti  již 13 zápasů v řadě nenašli přemožitele. Potvrdit dobrý start do soutěže jedeme již tento pátek 10. května do Olomouce, kde nám bude soupeřem poslední mančaft tabulky FC Fiasco.

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček                    - 1:0

                                   Přidal      (Škrabal)   - 2:1

                                   Mrtýnek J. (Herold) - 3:1

                                   Herold   (Gřešíček)   - 4:1

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Herold, Škrabal, Červínek (C), Mrtýnek J., Mrtýnek L., Zdráhal V., Tökoly

 

Událost : Historická bilance v soutěžních zápasech Mezice : Chořelice 3 - 3 - 3!

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH