SOKOL MEZICE - FC CHELSEA

03.10.2021 13:52

19. kolo (3. 10. 2021)

Sokol Mezice - FC Chelsea Olomouc   3 : 2 (1 : 1)

  Poslední z dlouhé série domácích zápasů nám postavil do cesty třetí mužstvo prvoligové tabulky, olomouckou Chelsea. Soubor kolem legendy tohoto týmu A. Pejičiče přivezl do Mezic i svojí největší star - P. Kryla, který nás v prvním vzájemném utkání tohoto ročníku de facto porazil sám. V naší sestavě se po delší době opět objevil kapitán M. Zdráhal a pozici registrovaného hráče dnes zaujal V. Mrtýnek.

   Od úvodního hvizdu sudího Tomigy se hrál opatrný fotbal, kde nikdo nechtěl udělat chybu a hlavně vše stálo na pevných obranách. Hosté veškerou svojí kombinaci vedli přes P. Kryla a to bylo také největší nebezpečí pro naši defenzivu. Nám se pro změnu dařila hra s vysunutým golmanem, jenž při rozehrávce postupoval s míčem až do hlouby pole a řídil naši útočnou snahu. První komu se podařilo pohnout s bezbrankovým stavem byla Chelsea. Po dvaceti minutách hry dotlačil balon do naší brány v nepřehledné situaci V. Michejda a bylo to 0:1. Mezice avšak téměř okamžitě reagovaly a po minutě bylo srovnáno. Chytrou přihrávku V. Mrtýnka posunul podél brankaře mezi tři tyče Lukáš Grulich - 1:1. Zápas se hrál ve férovém duchu a znovu tomu napomohl i výkon téměř bezchybného rozhodčího.

   I druhý poločas nabídl podobný scénář a dlouho se nic zásadního nedělo. Z naší strany dnes vynikal agilní S. Hudeček, jehož bylo plné hřiště a navíc měl zajímavé střelecké pokusy. Ve 44. minutě se však radovali hosté. Střela P. Kryla ze střední vzdálenosti byla tak dobře ukrytá za klubkem hráčů, že J. Gřešíček byl bezmocný - 1:2. Téměř totožná situace jako po prvním gólu však nastala znovu. Ihned po rozehrání jsme kontrovali, když S. Hudeček vyslal střelu, která skončila na tyči a na správném místě byl opět Lukáš Grulich, jenž dopravil míč za brankovou čáru - 2:2. Nerozhodný stav vydržel až do samého závěru a když vše nasvědčovalo, že se body budou dělit přišel rozhodující úder z kopačky Standu Hudečka, který dal razítko na svůj výkon pro hráče utkání - 3:2!

   Celkem nečekaný bodový zisk proti kvalitnímu soupeři je příjemným bonusem. Chelsea neodehrála špatné utkání, ale nebylo jí přáno odvést si z Mezic ani bodík. Na postavení obou týmů v tabulce se nadále nic nemění - olomoučané drží třetí příčku a Mezice jsou stále sedmé. V dalším kole jedeme poprvé na podzim (na jaře) k venkovnímu zápasu a protivníkem nám bude horký aspirant  na sestup -  Pergola.

 

Branky (nahrávky) : Grulich (Mrtýnek V.)    - 1:1

                                  Grulich (Hudeček)        - 2:2

                                  Hudeček (Gřešíček)      - 3:2

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Zdráhal (C), Červínek, Škrabal, Grulich, Mrtýnek V.

 

HRÁČ ZÁPASU : HUDEČEK STANISLAV