SOKOL MEZICE - DŘEVÁCI PŇOVICE

18.06.2023 17:26

11. kolo (18. 6. 2023)

Sokol Mezice - Dřeváci Pňovice   3 : 3 (0 : 2)

  Závěrečné jarní dostaveníčko před domácím publikem mohlo Sokolu Mezice zajistit pomyslnou korunu třetiligového půlmistra. Překážkou za tímto dílčím cílem nám bylo páté mužstvo tabulky, Dřeváci Pňovice. Zatímco domácí nechtěli ponechat nic náhodě a na zápas byli připraveni v plné síle, hosté dokonce kalkulovali zda toto utkání pro velkou marodku nenechají zkontumovat. Nakonec se pět minut před výkopem objevila skupinka pňovických "veteránů", kteří se obětovali pro boj proti lídrovi tabulky. Věkový průměr tohoto seskupení (51 let) kazil jen mladý D. Mihailescu a tak o favoritovi a outsiderovi tohoto mače nebylo pochyb. V dresu Mezic nastoupili poprvé společně v soutěžním utkání otec a syn Zdráhalovi.

  Vlažný úvod, čekání na první gól, nepřesnosti. Kdo čekal ofenzivní smršť domácích byl zaskočen. Místo toho, abychom si pohráli se soupeřem jako kočka s myší, jsme až nepochopitelně panikařili. Ne že by šance nebyli, ale na vyložené šance a tyčky se nehraje. A tak z ničeho nic přišel v 18. minutě blesk z čistého nebe a hosté se po gólu kapitána J. Kupce dostali do vedení - 0:1! Ač jsme se snažili, kýžená rychlá odpověď nepřicházela. V předposlední minutě první půle malinko zazmatkoval náš Páv v bráně a opět J. Kupec trestal podruhé - 0:2!

  Byli jsme si vědomi, že stačí jedna podařená akce a náš stroj se může nastartovat, ale dlouho dlouho jsme jen zahazovali jednu tutovku za druhou. Správný kapitán má jít příkladem a toto známé klišé opět potvrdil Milan Zdráhal. Obětoval svoje místo a do druhé půle nechal za sebe naskočit kanonýra zabijáka Jirku Mrtýnka. A tento tah vyšel. Trvalo to déle než jsme chtěli, ale gólová lavina se spustila ve 44. minutě. A byl to právě Jirka Mrtýnek, který po autu Filipa Přikryla vlil mužstvu živou vodu - 1:2. Jen co se rozehrálo, zmocnil se míče Zdena Škrabal, nabil Filipu Přikrylovi a bylo srovnáno - 2:2. Dřeváky tento úsek zcela paralizoval a za další půlminutu již prohrávali. Opět Filip Přikryl přesnou střelou k tyči otočil stav - 3:2.  Zdálo se, že tenhle direkt hosté již nerozdýchají, bohužel nebyla to pravda. V čase, kdy stačilo soupeře dorazit čtvrtým gólem přišla standartka, kterou pňovičtí sehráli dokonale a Jarda Kupec svým třetím gólem vyrovnal na 3:3. I tak jsme měli spoustu času překlopit vítězství na naši stranu, ale všechen střelný prach jsme dnes již spotřebovali v rozmezí dvou minut.

  Vítězná série Sokola Mezice tedy skončila na čísle 9. Paradoxně na soupeři, jenž byl značně oslaben a zápas přijel v podstatě "jen" odehrát. A právě proto je potřeba soupeři vyseknout obrovskou poklonu před výkonem, který jejich mužstvo v Mezicích předvedlo. Velký respekt všem pňovickým bojovníkům a především 64-letému Jiřímu Ruprechtovi, jenž zvládl zápas v plném nasazení a i když si odváží Dřeváci jen bod, je třeba sportovně uznat, že byli morálními vítězi! Pro nás to znamená menší ztrátu, ale ne vše v životě lidském jde jako po drátku, a tak jedno malé klopýtnutí nebolí. Zakončit úspěšnou první část sezony jedeme na hřiště do Nasobůrek, kde se již ve středu 21. 6. utkáme s místním týmem FC Nasa.

 

Branky (nahrávky) : Mrtýnek J. (Přikryl)  - 1:2

                                   Přikryl      (Škrabal)  - 2:2

                                   Přikryl    (Gřešíček)  - 3:2   

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Tököly, Přikryl, Červínek, Zdráhal M.(C), Škrabal, Zdráhal V., Mrtýnek J.

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP