SOKOL MEZICE - BULLDOGS PŇOVICE

12.11.2023 15:00

23. kolo (12. 11. 2023)

Sokol Mezice - Bulldogs Pňovice   7 : 2 (4 : 2)

  Ve 23. kole přivítal již jistý vítěz třetí ligy, Sokol Mezice, soupeře z opačného pólu tabulky, poslední Bulldogs Pňovice. V zásadě šlo o jasně nastavené role favorita a outsidera a jen málokdo pochyboval, že by mezičtí měli mít problém protáhnout svoji sérii zápasů bez prohry. Hosté, kteří jsou naopak smířeni s pádem do ligy čtvrté, si však přijeli zahrát pro radost a je tomuto klubu ke cti, že neodevzdali zápas za případnou kontumaci. V naší sestavě dostali tentokrát příležitost na pozici registrů Filip Přikryl a Lukáš Mrtýnek a především druhý jmenovaný měl možnost ukázat, že může být platný nejen coby golman, ale i jako hráč do pole.

  Hned při druhém střídání našel právě Lukáš Mrtýnek volného Michala Přidala a ten otevřel chladnokrevně střelecký účet tohoto utkání - 1:0. A jelikož se v Mezicích dodržují některé nepsané zvyklosti ve stylu já na strejdu - strejda na mě, obrátily se za chvíli role nahravače a střelce a Mezice zásluhou gólu Lukáše Mrtýnka vedly již 2:0. Přišla ovšem nepatrná chvilička zaváhání a pňovičtí korigovali brankou K. Jurkoviče na 2:1. Ve 20. minutě procházel středem hřiště Zdeněk Škrabal a hostující obrana mu tak dlouho ustupovala, až se náš úhoř dostal tváří v tvář golmanovi a levačkou zkušeně zvýšil na 3:1. Naše tempo dnes bylo hodně ospalé a nechávali jsme hostům skulinky, z nichž tu a tam zahrozili. To vedlo i ke druhé trefě Bulldogs a zcela zbytečnému snížení na 3:2. Dokázali jsme však opět okamžitě reagovat, když velmi agilní Lukáš Mrtýnek vypracoval gólovou přihrávku na Filipa Přikryla a ten bez problémů skoroval - 4:2.

  Ve druhém poločase už byli hosté celkem bezzubí a my jsme si mohli dovolit různé varianty kombinací z čehož pramenila spousta šancí. Ujal se ale až klasický signál z rohového kopu, kdy míč do brány uklidil pěkným "angličanem" Zdenek Škrabal - 5:2. Krásnou přímočarou akci předvedla trojice Přikryl - Škrabal a zakončující Milan Zdráhal, který neměl problém dát šestou branku - 6:2. Také sedmý zásah měl v režii, dnes výborně hrající Lukáš Mrtýnek, který opět nahrával Filipu Přikrylovi a ten s přehledem upravil na 7:2. V závěru už to byl jen festival zahozených šancí, mezi kterými vyčníval neuvěřitelný "kousek" Filipa Přikryla jenž pohrdl kompletací dalšího hattricku a místo toho aspoň náramně pobavil publikum :-)

  Další vítězný zápas, jenž měl očekávanou nálepku "povinný". Bulldogs Pňovice měl slibné pasáže, ale kvalitou jednoznačně nemohl lídrovi soutěže konkurovat. Pro Sokol Mezice znamená tato výhra 21. zápas bez prohry, což se rovná vyrovnání rekordní šňůry z roku 1997. Pokračujeme tedy nadále ve spanilé jízdě třetí ligou a chceme ji završit i v posledních dvou utkáních. V tom nejbližším nás čeká výjezd do Pňovic, kde se poměříme s místními Dřeváky, ve čtvrtek 16. 11.

 

Branky (nahrávky) : Přidal  (Mrtýnek L.)  - 1:0

                                  Mrtýnek L.  (Přidal)  - 2:0

                                  Škrabal   (Hudeček)   - 3:1

                                  Přikryl (Mrtýnek L.)  - 4:2

                                  Škrabal   (Červínek)  - 5:2 

                                  Zdráhal    (Škrabal)   - 6:2

                                  Přikryl (Mrtýnek L.)  - 7:2

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Tököly, Zdráhal(C), Červínek, Přikryl, Mrtýnek L., Škrabal

 

Událost : Vyrovnání rekordu Sokola Mezice v počtu zápasů bez porážky !!!

 

HRÁČ ZÁPASU : MRTÝNEK LUKÁŠ