SOKOL MEZICE - BULDOG UNČOVICE

01.10.2023 17:40

17. kolo (1. 10. 2023)

Sokol Mezice - Buldog Unčovice   6 : 0 (2 : 0)

  Návrat v čase. Tak by se dalo charakterizovat utkání 17. kola, kdy proti sobě nastoupila mužstva sousedních vesnic, Mezice proti Unčovicím. Tam kde příběh dvou klubů malé kopané před 28 lety začal, na tom samém místě se opět zkřížily cesty Sokolů z Mezic a Buldogů z Unčovic. Po dlouhých letech jsme se v rámci soutěžního zápasu střetli na domácí půdě s rivalem, který vlastně není ani rival, ale náš souputník z časů, kdy malá kopaná byla na dědinách ještě v plenkách. Od těch dob se logicky spoustu věcí změnilo, stejně jako hráčské kádry obou mužstev. I přesto se na dnešních soupiskách našli dva pamětníci, kteří 26. srpna 1995 hájily barvy svých mančaftů při prvním oficiálním zápase historie.. Na straně Mezic Michal Přidal a na straně Unčovic Dušan Sapara. Bylo to malé deja vu, ale nostalgicky vzpomenout není nikdy na škodu. Současná realita ovšem zcela jednoznačně určovala favorita dnešního duelu. Mezice vedou třetiligovou tabulku, zatímco Unčovice paběrkují ve spodních patrech a i proto nám povinnost jasně velela, abychom potvrdili své ambice. V naší sestavě došlo opět k menší rotaci a tak šanci ukázat se mezickému publiku dostal Honza Kadlec a z důchodcovského křesla jsme povolali také Milana Herolda.

  Nástup do utkání jsme měli impozantní a hned ve 2. minutě nás poslal do vedení prudkou ranou Honza Kadlec - 1:0. První trefa měla tak trochu kontraproduktivní vliv a i přes další slibné šance se skore neposouvalo. Světlou výjimkou byla situace ze 13. minuty, kdy balon z kopačky Vojty Mrtýnka skončil na tyči, ale důraz před brankou přetavil ve druhý gól Michal Tököly - 2:0. Dvoubrankové vedení nám dodalo klid a díky unčovické mizérii směrem dopředu to byl pro nás zcela pohodový poločas.

  I do druhé půle jsme vstoupili přesně tak jak jsme potřebovali. Dobře rozehraný rohový kop uklidil do sítě Jirka Mrtýnek a bylo to 3:0. Unčovice neměli téměř nic a naopak nám se dařily krásné kombinační akce a mezické publikum se bavilo. Čtvtý zásah přinesla pohotová dorážka Zdenka Škrabala a bylo definitivně rozhodnuto - 4:0. Hosté, jimž dorazila poměrně slušná divácká podpora, se za celý zápas nedostali do rytmu a ani kýžený čestný úspěch jim nebyl přán. To Mezice své vítězství ještě navýšily. Nejprve po krásné souhře syn - otec skóroval podruhé v zápase Jirka Mrtýnek - 5:0, načež nezůstal pozadu ani junior a na konečných 6:0 upravil Vojta Mrtýnek.

  Takzvaným tenisovým kanárem jsme pokořily svého soupeře a bylo to vítězství suverénní. Unčovickým patří dík za naprosto fér hru a také za příjemnou přátelskou atmosféru, se kterou přijal porážku i jejich fanouškovský doprovod. Mezice na podzim neztratily zatím ani bod a celková šňůra neporazitelnosti je momentálně na čísle 15. Nyní je před námi nejen z pohledu tabulkového postavení zápas podzimu. Konfrontace s druhým týmem naší skupiny, FK Bohuslavice, které se za námi stále drží v těsném kontaktu. I proto důležitost tohoto mače sama o sobě vyzývá všechny naše příznivce, aby podpořili mezický tým při této těžké zkoužce - pátek 6. 11., 19.00 - Bohuslavice.

 

Branky (nahrávky) : Kadlec   (Tököly)           - 1:0

                                  Tököly    (Mrtýnek V.)    - 2:0

                                  Mrtýnek J. (Červínek)    - 3:0

                                  Škrabal      (Kadlec)        - 4:0

                                  Mrtýnek J. (Mrtýnek V.) - 5:0   

                                  Mrtýnek V. (Škrabal)       - 6:0 

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Tököly, Kadlec, Herold, Červínek(C), Mrtýnek J., Mrtýnek V., Škrabal  

 

Událost : Jan Kadlec vstřelil svůj první soutěžní gól za Sokol Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : MRTÝNEK JIŘÍ