SOKOL MEZICE - AC KARASOV

10.09.2023 14:07

14. kolo (10. 9. 2023)

Sokol Mezice - AC Karasov   2 : 1 (1 : 1)

  Týden, ve kterém se událo, pro náš klub, spousta ne zrovna příznivých událostí měl stěžejní zakončení v derby zápase proti Hynkovu (Karasovu). Ačkoliv udržujeme s "Karasy" nadstandartní přátelské vztahy, v soutěžním utkání jde vždy o čest a vítězství se cení dvojnásob. Historie nepamatuje, aby v oficiálním soutěžním zápase Hynkov Mezice porazil a tuto tradici jsme nechtěli porušit ani tentokrát. Oproti minulému mači v Náměšti se naše sestava opět promíchala. Po pěti měsících nastoupil Pavel Listopad, obranu vyztužil Standa Hudeček a na pozici registrovaného hráče jsme využili Jana Hladíka.

  Vstup do utkání měli lepší hosté. Hned ve 2. minutě se prokličkoval do našeho vápna špílmachr Karasů J. Pavlík, šikovně si narazil s nabíhajícím M. Přidalem a překonal bezmocného Páva v naší bráně - 0:1. Tento vývoj jsme si rozhodně nepřáli a nepříznivý stav nám svázal nohy a dlouhé minuty si nevěděli rady s poctivě organizovanou hrou soupeře. Zlom přišel až s nástupem Honzy Hladíka, jehož hbitost rozhýbala naši zatavenou mezihru. Hynkovští odolávali díky dnes skvěle chytajícímu D. Vočkovi, ale nutno podotknout, že celkově se nehrál moc atraktivní fotbal. Ve 25. minutě zůstal za hostující obranou volný Jan Hladík, místo ukvapené střely míč zasekl a předložil před prázdnou branku Davidu Červínkovi a bylo srovnáno - 1:1. Rozpačitý poločas tedy skončil smírně.

  Ani ve druhém dějství se obraz hry moc nezměnil, Mezice se trápily a Karasům stačilo pěčlivě vyčkávat na své polovině. Ve 36. minutě zasprintoval podél lajny Honza Hladík a poslal balon před bránu, přesně do náběhu Zdenka Škrabala a ten jej uklidil do sítě - 2:1. Při několika dalších závarech jsme se pokoušeli skore navýšit, ale pevná hynkovská obrana v čele s jistým golmanem nám postavila do cesty závoru. Ani hosté však nebyli bez šancí a také náš strážce branky musel několikrát ukázat své umění. Diváci, jež se na toto derby sešlo opravdu dost, avšak nebyli svědky žádné extra podívané a byl to spíš boj než pohledný fotbal. Mezice nakonec uhájily těsné vedení a berou tři body.

  Po výtečném výkonu v Náměšti to tentokrát byla výhra s "odřenými uši". Na to se však historie ptát nebude a Mezice slaví další vítězství. Dnes nám doslova vytrhl trn z paty Honza Hladík, jenž opět dokázal, že jeho přístup a oddanost našemu klubu nezná mezí a právě on byl dnes rozdílovým hráčem. Po zápase jsme právě jemu a dalšímu nedávnému jubilantovi Jindrovi Gřešíčkovi připravili malou ceremonii a ověnčili oba výročními dresy, tak jak je v Mezicích tradicí :) Sokol Mezice se stále drží v čele tabulky 3. ligy a díky nadcházejícímu volnému kolu nás čeká dvoutýdenní pauza.

 

Branky (nahrávky) : Červínek (Hladík)   - 1:1

                                   Škrabal  (Hladík)    - 2:1

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Tököly, Grulich, Červínek (C), Mrtýnek J., Hladík, Škrabal, Listopad

 

HRÁČ ZÁPASU : HLADÍK JAN