SK VÉSKA - SOKOL MEZICE

20.11.2021 01:56

26.kolo (19. 11. 2021)

SK Véska - Sokol Mezice   11 : 3 (2 : 0)

  Na závěrečný zápas sezony 2020 - 2021 jsme jeli smířeni s tím, že tento mač již nic nezmění na našem umístění v konečné tabulce 1. ligy. Jelikož nás čekal opravdu silný soupeř, aktuálně druhá Véska, chtěli jsme na tento těžký kalibr vytáhnout naše brněnské "eso". Shoda okolností však byla proti nám a na utkání jsme nakonec nemohli využít ani jednu z registrovaných alternativ. Přesto se nám podařilo poskládat konkurence schopnou sestavu, v níž opět figuroval i fotbalový penzista M. Herold.

  Oproti prvnímu vzájemnému zápasu značně posílená Véska nám chtěla vrátit červnovou prohru a hlavně potřebovala dva body, aby uhájila druhé místo v tabulce. Až do 15. minuty se nám dařilo vzdorovat, pak ale ke zteči na mezickou tvrz zavelel J. Tögel a krásnou ranou o břevno otevřel skore - 1:0. Snažili jsme se dodržovat taktiku, která nám v nejednom zápase proti favoritům vyšla, ale toto byl přece jen jiný level. Druhou branku nám dal kapitán "fosforových" T. Zeman z trochu krkolomné pozice ležícího střelce - 2:0. A pomalu se začínal roztáčet kolotoč, na kterém nás začala vozit především dvojice Tögel - Janotka. Roli brzdaře připadla v našem týmu na Jindru Gřešíčka, jemuž jsme mohli děkovat, že po prvním poločase jsme měli pouze dvougólový odstup.

  Druhá půle ovšem začala pro nás nejhůř jak mohla a záhy jsme prohrávali 3:0 po další parádě Tegiho. Další dva góly vměstnala Véska do rozmezí jedné minuty a začalo to trochu smrdět výpraskem. První korekci narůstajícího stavu přinesla branka Davida Červínka ve 40. minutě - 5:1. Samozřejmě okamžitě přispěchal s odpovědí kdo jiný než Tögel - 6:1. To už naše hra byla rozháraná a hlavně padla jakkákoliv taktika. I přesto jsme se, i se skupinkou našich věrných, dvakrát zaradovali. Brankou na 6:2 se blýskl Lukáš Grulich a za stavu 10:2 vstřelil poslední mezický gól letošní sezony Michal Přidal. Soupeř ještě upravil skore na konečných 11:3 a mohl se jít zaslouženě fotit s pohárem za druhé místo. Mezice i tuto prohru vzaly s respektem k soupeři a, i když se za deváté místo žádné poháry nedostávají, vyfotili jsme se také.

  Skončila tedy nejdelší sezona v historii Malé kopané (fotbalu) na olomoucku. Vzhledem k opětovným proticovidovým nařízením si každý mančaft narychlo udělá svojí rozlučku, kde se vyhodnotí úspěchy a neúspěchy a ohlédne se za uplynulou sezonou. Sokol Mezice potvrdil svůj standart a 9. místo hodnotíme jako solidní. Mohlo to být možná o trochu lepší, ale jak se říká ...co není teď, může být příště. Na dálku také gratulujeme týmu FC Levotil k zisku neoficiálního "Krále Litovelska" a uznáváme, že byl o kousíček lepší. Zároveň s výhledem do další sezony doufáme, že v 1.lize přibude o dalšího zástupce našeho mikroregionu navíc a budem se těšit na vzájemná klání. Sportu zdar a Malému fotbalu zvlášť.

 

Branky (nahrávky) : Červínek (Grulich)    - 5:1

                                  Grulich  (Hudeček)    - 6:2

                                  Přidal     (Látal)          - 10:3

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Látal, Červínek (C), Herold, Grulich, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH