SK VÉSKA - SOKOL MEZICE

27.03.2019 22:43

14. kolo (27. 3. 2019)

SK Véska - Sokol Mezice   3 : 3 (1 : 2)

  První jarní kolo nás čekal velmi těžký soupeř, kdy jsme v pohodové náladě, po vítězství v zimní lize, zajížděli na hřiště třetího celku tabulky SK Véska, který má ambice na titul a disponuje mnoha mladými dobrými hráči. Oproti tomu se nám sešla zranění, a tak do utkání nastoupili jen čtyři hráči a brankář, kteří museli odehrát celý zápas bez střídání, neboť hráči stojící za postranní lajnou byli zranění a zasáhli by hry jen v případě nejvyšší nouze.

  Hned od první minuty bylo znát, že domácí jdou za vítězstvím a drželi častěji míč na svých kopačkách a nám nezbývalo než šetřit síly, trpělivě čekat na nějakou tu šanci a hrát na rychlé brejky, což se nám v první půli dařilo výborně. Po patnácti minutách hry přerušil Z. Škrabal zkušeně domácí útok, míč se dostal k Honzovi Hladíkovi, který sprintem téměř přes celé hřiště utaženou placírkou na zadní tyč poslal Mezice do vedení – 0:1. Po vstřelené brance jsme měli několik dalších příležitostí, které však pochytal dobře chytající brankář Zeman, nebo skončili na tyči domácí branky. Véska během zápasu ani jednou nepolevila a tlačila se do vyrovnání. To přišlo po dvaceti minutách hry, kdy se rychlou kombinací a nepovedené střele dostal míč k domácímu útočníkovi, který sám před odkrytou bránou měl velmi snadnou práci – 1:1. To nás však nepoložilo a stále jsme drželi taktiku, kterou jsme si před zápasem řekli. Chvíli před poločasem z rohového kopu oslovil J. Hladík přihrávkou před bránu Jindru Gřešíčka, jenž vyhrál souboj s domácím obráncem a poslal nás znovu do vedení 1:2.

  Druhá půle už byla u některých otázkou vůle, jelikož fyzické síly rychlým tempem domácích akcí s přibývajícími minutami rapidně ubývali. Chvíli po změně stran jsme nedokázali uhlídat při autovém vhazování na zadní tyč zbíhajícího obránce, jemuž nedělalo problém hlavou z blízké vzdálenosti srovnat skóre – 2:2. Jenže kluci to nevzdali. Za nedlouho od vyrovnávací branky po dlouhém nákopu M. Herolda Honza Hladík špičkou tečoval míč mimo vyběhnuvšího brankáře a rozveselil početnou delegaci Mezických příznivců – 2:3. Poté už však to byli však domácí, kteří se urputně hnali za vyrovnávací brankou. Dařilo se nám dobře zavřít prostor před bránou a domácí většinou hrozili jen střelami z větší vzdálenosti. Šest minut před koncem domácí vystřídali brankáře a do hry nastoupil jejich nejlepší hráč Šuba. Velký tlak nakonec dokázali zužitkovat po rohovém kopu, kdy jsme se nechali předskočit a míč skončil za zády jinak dobře chytajícího Škurka – 3:3. Přesto jsme nedali hlavy dolů, věděli jsme, že i tak je to skvělý výsledek a do konce zápasu jsme již do dalších šancí Vésku nepustili. I když jsme nebyli lepším týmem, dokázali jsme důsledně bránit a efektivně využít své šance. Zaslouženě si tak vezeme bod.

  Všem hráčům, kteří dali do utkání všechno a vybojovali cenný bod patří absolutorium. S tak kvalitním soupeřem, bez střídání a za velmi chladného večera se nám podařilo uhrát bod, ve který před zápasem nikdo nevěřil. Bojovali jsme jako mančaft - jak hráči, kteří makali na hřišti, tak ti, kteří povzbuzovali za lajnou.

  Příští týden v pátek 5.4. v 18,00 ve Slavoníně v rámci 15. kola čeká Mezice další těžké venkovní utkání. Tentokráte nás hostí tým Galatasaray, aktuálně první celek tabulky.

LG

Branky (nahrávky) : Hladík   (Škrabal)    - 0:1

                                Gřešíček (Hladík)    - 1:2

                                Hladík     (Herold)    - 2:3

 

Sestava : Škurek - Herold, Škrabal, Gřešíček, Hladík

 

HRÁČ ZÁPASU : HLADÍK JAN