SK PROFIT NOVÁ VES - SOKOL MEZICE

04.11.2023 06:21

22. kolo (3. 11. 2023)

Profit Nová Ves - Sokol Mezice   2 : 5 (1 : 2)

  Ve 22. kole nás čekal souboj proti Profitu Nová Ves. Jelikož v den zápasu od rána vydatně pršelo a hřiště na Nové Vsi by nesplňovalo regulérnost, dohodly se oba týmy, že utkání odehrají na umělce v Nákle. S touto změnou nám vyšlo vstříc jak vedení soutěže tak i vedení obce Náklo. Samotná konfrontace s novoveským Profitem je pro nás z historického pohledu velmi zajímavá, jelikož jsme právě proti tomuto týmu svedli nesčetně tuhých bitev. První letošní souboj jsme však na jaře ovládli zcela jednoznačně v poměru 10:0. Na dnešní utkání jsme do sestavy nasadili Jana Kadlece a také duo veteránů, Jirku Mrtýnka a Milana Herolda zvaného "Haaland".

  Do utkání jsme vstoupili tak trochu rozpačitě a aktivní pohyb hráčů Profitu nám dělal problémy. V první vážnější šanci se ocitl Jan Kadlec, ten ovšem pouze orazítkoval tyč. Hráči v modrých dresech se snažili hrát otevřenou partii a po devíti minutách šli nečekaně do vedení, když míč do branky dostal nadvakrát T. Přikryl - 1:0. Ve 12. minutě se obraně Nové Vsi vysmýkl se sevření jako úhoř Zdenek Škrabal, ale v rodící se brejkové situaci byl stažen k zemi a jen benevolence sudího Ženožičky ochránila obránce Nové Vsi od červeného kartonku. Přišel ovšem trestný kop, ke kterému se postavil Honza Kadlec a prudkou střelou propálil vše co stálo před ním - 1:1. Nadále pokračoval vcelku vyrovnaný zápas a i když jsme měli mírnou převahu, Profit hrál velmi dobře organizovaně. Jak využít i minimální nedůslednost potvrdila dvojice Červínek - Jirka Mrtýnek, když po přesně rozehraném rohovém kopu poslala placírka našeho kanonýra míč do sítě - 1:2. Takový byl i poločasový stav.

  S úvodem druhé půle přišel opět nepříjemný déšť, ale také rychlé navýšení skore v náš prospěch. Znovu dvojice Červínek - Jirka Mrtýnek udělala rozruch v obraně Nové Vsi a druhý jmenovaný prokázal svůj "čuch" na góly a zvýšil na 1:3. Aktivita domácích začala polevovat a my jsme se díky rozehře přes brankaře začali dostávat do dalších a dalších možností. Náš Páv dnes nechal svůj čtenářský koutek osiřelý a významně se snažil podporovat ofenzivu. A to také přineslo ovoce, když si na polovině navedl míč do palebné pozice a přesnou ranou zvýšil na 1:4. Profit se ale ještě jednou nadechl a ve 48. minutě snížil L. Grossmann na 2:4. Velký večer ovšem prožívala naše legenda a i když částečně zdravotně limitován hrál Jirka Mrtýnek jak za starých časů. A byl to právě on, jenž dal výsledku svým třetím gólem definitivní podobu na 2:5.

  Mužstvo Profitu Nová Ves předvedlo velice dobrý výkon a jak se říká "kousali". I přesto jsme opět dokázali zvítězit a prodloužili báječnou šňůru zápasů bez prohry. Zároveň jsme díky této výhře a remízovému výsledku Bohuslavic v Dlouhé Loučce již tři kola před koncem jistými vítězi 3. ligy! Skvělá jízda ale ještě nekončí a ani v posledních třech utkáních nechceme polevit a chceme potěšit naše věrné fanoušky, kteří si i tentokrát v nevlídném počasí našli cestu na náš zápas. V příštím kole přivítáme v domácí Javor aréně poslední tým tabulky, Bulldogs Pňovice.

 

Branky (nahrávky) : Kadlec                       - 1:1

                                   Mrtýnek (Červínek) - 1:2

                                   Mrtýnek (Červínek) - 1:3

                                   Gřešíček   (Herold)   - 1:4

                                   Mrtýnek    (Přidal)   - 2:5

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Tököly, Kadlec, Červínek(C), Mrtýnek J., Škrabal, Herold

 

Událost : 37. hattrick Jiřího Mrtýnka za Sokol Mezice!!!

 

HRÁČ ZÁPASU : MRTÝNEK JIŘÍ