Přátelský turnaj v Litovli

07.06.2020 05:45

 V sobotu 6. 6. 2020 uspořádal FC Levotil přátelský turnaj v malé kopané, který se hrál na trávě v areálu litovelského Tatranu. Zúčastnilo se jej 6 mužstev, která byla rozdělena do dvou skupin. Ve skupině A bojovala mužstva FC Levotil, Profit Nová Ves a Újezďáci. Skupina B měla složení Tatran Litovel, Sokol Mezice a FC Chořelice.

 Sokol Mezice vstoupil do turnaje zápasem proti domácímu Tatranu. Přes nadějný začátek nás nakonec kvalitnější a sehranější litovelšťí borci přetlačili v poměru 5:2. Druhé utkání proti Chořelicím bylo jako na houpačce a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Konečný výsledek 5:3 v náš prospěch znamenal, že v souboji o semifinále změříme síly se třetím mužstvem skupiny A. Tím byl pořádající Levotil a po vyrovnaném průběhu nám nakonec vrátil týden starou porážku z přátelského utkání, tentokrát v poměru 2:4. Čekal nás tedy poslední zápas o umístění. V tom již naše přořídlá sestava nestačila na Profit Novou Ves a po prohře 4:6 jsme skončili na tomto turnaji na 6. místě.

  Vyrovnanost turnaje dokumentovalo finálové složení, ve kterém se potkaly týmy jenž ve skupinové fázi skončily na posledních místech, FC Levotil a FC Chořelice. Dramatický průběh dospěl za stavu 2:2 až k penaltovému rozstřelu, ve kterém byly úspěšnější Chořelice. 

  Turnaj se, až na pár vyjímek, nesl v opravdu přátelském duchu jak bylo deklarováno v jeho názvu a pro mužstva to byla po dlouhých měsících skvělá možnost k oprášení herní praxe. Za zorganizování celé akce, jenž vyvrcholila bohatou tombolou, patří poděkování týmu FC Levotil.

 

Sestava Sokola Mezice :

Mrtýnek Lukáš - Zdráhal Milan, Látal Jiří, Škrabal Zdeněk, Andrýsek Petr, Červínek David, Mrtýnek Vojta

 

  Konečná tabulka turnaje
1. FC Chořelice
2. FC Levotil
3. Tatran Litovel
4. Újezďáci
5. Profit Nová Ves
6. Sokol Mezice