PERGOLA - SOKOL MEZICE

06.10.2021 22:10

20. kolo (6. 10. 2021)

Pergola - Sokol Mezice  0 : 4 (0 : 2)

  Dlouhá sezona v soutěžích MF Olomouc se pozvolna začíná dostávat do své závěrečné fáze. Zatímco mužstva jak ze špice tak i suterénu prvoligové tabulky se rvou o každý bodík, Sokol Mezice si plave na poklidných vlnách pohodového středu. Ve 20. kole jsme zajížděli na půdu horkého kandidáta sestupu, olomoucké Pergoly, která využívá jako svoji domovskou arénu hřiště na Nových Sadech. Tento tým je nám historicky velmi blízký, jelikož jsme s ním svedli nesčetně zajímavých a především vždy vyrovnaných zápasů.

   Ve středečním sychravém podvečeru jsme s podporou početného realizačního týmu, dle slov domácích, budili spíš dojem, že přijel soupeř na velkou kopanou. Na place byl ale samozřejmě rovnocený počet hráčů, i když nám byla přisouzena role menšího favorita. Úvodní vyčkávací desetiminutovka nepřinesla nic zásadního a utkání se dostávalo do obrátek velice pozvolna. Rozpohybovat naši hru se začalo dařit až našemu brankaři, jímž byl dnes Lukáš Mrtýnek, který šikovně rozehrával nebo se snažil svými prudkými nástřely ohrožovat bránu domácích.  A právě jednu takovou jedovatou střelu neudržel golman Pergoly J. Svozil a dorážející Milan Zdráhal poslal Mezice do vedení - 0:1. Hra přes spolehlivého brankaře se nám zalíbila a vytvářeli jsme si další a další příležitosti. Pergola měla občas zajímavý záblesk, ale jinak byl první poločas v naší režii. Ve 25. minutě vhodil dlouhý aut S. Hudeček a hlavička Davida Červínka dopravila míč přesně tam kam jsme potřebovali - 0:2. To nás dostatečně uklidnilo a do konce půle jsme předvedli ještě několik, oku diváka, lahodících akcí.

  Pergola ovšem nesložila zbraně a chtěla ve druhém poločase s výsledkem něco udělat. Štěstí jí však nebylo nakloněno - hned v pěti případech zvonila branková konstrukce naší svatyně a co nezastavily tyče, to pochytal náš nadějný mladý brankař. Stále jsme však měli zápas pod kontrolou a také my jsme se párkrát zapojili do zvonkohry na Nových Sadech. Velké penzum práce odvedla dvojice Hudeček - Malý a především druhý jmenovaný mohl několikrát dát třetí pojistku na naše vedení. To se povedlo až ve 48. minutě Davidu Červínkovi po nádherné kombinaci se Z. Škrabalem, která byla vyšperkována krásným "angličanem" - 0:3. Hráči Pergoly se i při nepříznivém stavu několikrát ukázali ve skvělém světle v rámci hry fair-play a za to zaslouží od celé naší družiny velké uznání! Na výsledku došlo v závěru ještě k jedné změně skore, kdy po přihrávce M. Přidala ztečetil výhru Mezic Milan Zdráhal - 0:4.

  Roli favorita jsme tedy přetavili v hladké vítězství. Na druhou stranu nelze upřít domácím snahu se zápasem něco udělat, bohužel to nestačilo. Náš tým sice nedisponuje žádnou extra ofenzivní silou, ale díky kvalitnějšímu defenzivnějšímu pojetí jsme nyní výsledkově úspěšní. Do jaké míry bude tato rovnice fungovat ukáží až závěrečné zápasy proti zkušeným mančaftům. Jeden z těch nejkušenějších nás prověří v příštím kole a nebude jím nikdo jiný než námi neoblíbené Kovo Dřevo - v neděli 17. 10.

 

Branky (nahrávky) : Zdráhal (Mrtýnek L.)     - 0:1

                                  Červínek (Hudeček)       - 0:2

                                  Červínek (Škrabal)         - 0:3

                                  Zdráhal   (Přidal)            - 0:4

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Malý, Hudeček, Červínek, Gřešíček, Zdráhal (C), Škrabal

 

Událost : První vychytané čisté konto Lukáše Mrtýnka za Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : MALÝ LIBOR