PERGOLA - SOKOL MEZICE

06.11.2019 05:10

11. kolo (5. 11. 2019)

Pergola - Sokol Mezice   5 : 6 (1 : 4)

 

Sestava: Outrata – Přidal ©, Gřešíček, Malý, Škrabal, Červínek, Přikryl, Látal

Branky:
1' Látal 0:1
            10' Schwarz 1:1
11' Přikryl (Látal) 1:2
12' Přikryl (Škrabal) 1:3
23' Přikryl (Látal) 1:4

            33' Lachnit 2:4
            38' Hojgr 3:4
42' Gřešíček (Látal) 3:5
            46' Schwarz 4:5
49' Látal (Outrata) 4:6
            58' Schwarz 5:6

 

Hráč utkání: PŘIKRYL FILIP

 

        V chladném podzimním počasí za pomalu padající mlhy odehrály Mezice v rámci jedenáctého kola na hřišti Pergoly své další venkovní utkání se snahou napravit předchozí nepovedené domácí vystoupení.

Vstup do utkání se povedl na výbornou, když hned po pětatřiceti vteřinách vystihl Jirka Látal výhoz domácího brankáře, obešel obránce a chladnokrevně zavěsil – 0:1. Další tlak lehce utlumil Schwarz, který naskočil místo nejlepšího hráče Pergoly Tögla – 1:1. Mezice však reagovaly nejlepším možným způsobem a hned minutu po vyrovnávací brance našel Látal před bránou Filipa Přikryla, který uklidil míč pohodlně do brány 1:2. Neuplynula ani minuta, když Škrabal milimetrovou přihrávkou za obranu uvolnil Filipa Přikryla, jenž sám před brankářem svoji šanci zužitkoval 1:3. Velmi dobře odehraný první poločas korunoval po přihrávce Látala nekompromisní střelou do šibenice Filip Příkryl a tím zkompletoval hattrick – 1:4.

        Do druhé půle však Mezice nastoupily s pocitem, jako by bylo hotovo a že se domácí porazí sami. Opak byl ale pravdou. Brankami Lachnita a Hojgra domácí snížili na rozdíl jedné branky - 3:4. Ve čtyřicáté druhé minutě pak lehce uklidnil mezické Jindra Gřešíček, jenž nadvakrát zužitkoval přihrávku Látala – 3:5. Jenže domácí Schwarz opět snížil 4:5. Deset minut před koncem Outrata našel výhozem Jirku Látala, ten si poradil s obráncem a zajistil opět dvoubrankové vedení - 4:6. Přesto se domácí nevzdávali a dvě minuty před koncem i domácí Schwarz dal svoji třetí branku v utkání 5:6.

        Dva velmi rozdílné poločasy se šťastnějším koncem pro Mezice – první výborně odehraná půle, jasná převaha a držení míče a druhá půle plná nepřesností, chyb a nevyužitých šancí. Domácí, kterým výrazně chyběl jak Tögel, tak Dráb, v druhé půli bojovali a sahali do poslední chvíle po bodu.

        Příští týden, v neděli 17.11. v 10 hodin, čeká Mezice tradiční derby proti Levotilu.