PEKLO NOVÁ VES - SOKOL MEZICE

27.05.2023 08:26

8. kolo (26. 5. 2023)

FC Peklo Nová Ves - Sokol Mezice   0 : 3 (0 : 1)

  Mezický klub prozatím prochází třetí ligou tak jak se od něj očekávalo a aktuální bilance šesti výher a jediné prohry nás drží, spolu s Náměští, v čele tabulky. Potvrdit dobrou formu jsme chtěli i v dalším utkání proti FC Peklo Nová Ves. S tímto mužstvem jsme se naposledy popasovali v sezoně 2015 - 2016, tehdy také na třetiligové úrovni. Jak bylo již minulý týden avizováno, zápasy na Nové Vsi jsou specifické zvláštní atmosférou a proto potřeboval náš tým patřičnou podporu od svých fans. I proto jsme pojali tento výjezd jako hromadnou invazi jejímž cílem bylo stmelení kolektivu hráčů a fanoušků. Na cestu do Nové Vsi nám zapůjčila svůj koncertní vůz kapela Stracené Ráj, za což našim kamarádům z hudební sféry mnohokrát děkujem. Na poslední chvíli došlo ke korekcím v sestavě a původně nominovaný Jan Hladík přijal roli náhradníka a v našem útoku dostal šanci Lukáš Mrtýnek, jenž nastoupil po boku svého otce Jiřího.

  Průběh zápasu nenabízel nikterak atraktivní podívanou, ale bylo evidentní, že je jen otázkou času kdy Mezice zúročí svoji územní převahu. Peklu se téměř nepodařilo ani náznakem zaměstnat našeho Páva a to především díky vzorné práci našich obránců. To na druhé straně zrazovala mezické střelce nepřesná koncovka a také dobrý výkon domácího veterána v bráně Milana Otavy. První úprava skore proto přišla až ve 26. minutě po akci D. Červínka, jenž průnikovou přihrávkou našel Filipa Přikryla, který podél golmana dostal míč do sítě - 0:1. První půle se dohrála v naprostém klidu a jediným rušivým elementem se tak stal nečekaný útok místního čtyřnohého fanouška na Milana Herolda :)

  Druhý poločas byl opět v režii Mezic, ovšem finální zakončení ztroskotávalo na novoveské legendě. Jedinou závažnější situaci daroval Peklu prazvláštním způsobem sudí Vláčil, a ta vygradovala zbytečnou strkanicí a vzápětí hodně přísným trestňákem proti nám. Nic to ovšem domácím nepřineslo a naopak tato situace vybudila naše příznivce a ti nám dodali svým hecováním ještě větší sílu do boje. V 52. minutě zužitkoval rychle vhozený aut nechytatelnou ranou z voleje Filip Přikryl a Mezice měli již dvoubrankový náskok - 0:2. To už každé povedenější akci tleskal mezický hlouček a jednoznačně jsme vedli i v diváckém soupeření. Poslední ránu z milosti zasadil domácím kdo jiný než Filip Přikryl po narážečce od J. Mrtýnka a zkompletovaným hattrickem dal konečnou podobu dnešnímu výsledku - 0:3.

  Zcela zasloužené vítězství, kdy jsme soupeře nepustili prakticky k ničemu mělo kořeny v naší pevné obraně. I když individuálně mají největší stopu na výsledku golman, který vychytal čisté konto a střelec tří branek, je třeba ocenit skvělý výkon Lukáše Mrtýnka, jenž po představení v Dlouhé Loučce sklidil tvrdou kritiku, ale dnes bojoval pro tým tak jak se má. Další faktor úspěchu je symbióza se všemi co nám přijeli na Novou Ves fandit. Radost z takové výhry je pak o to sladší a ještě sladší jsou následné oslavy. Sokol Mezice se i nadále drží na špici 3. ligy a dalším naším vyzyvatelem bude příští neděli 4. 6. druhý tým z Nové Vsi, Profit.

 

Branky (nahrávky) : Přikryl (Červínek)     - 0:1

                                   Přikryl (Červínek)     - 0:2

                                   Přikryl (Mrtýnek J.)   - 0:3

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Herold, Přikryl, Červínek(C), Mrtýnek J., Mrtýnek L., Tököly

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP