Památné duely - díl 7.

24.03.2020 17:31

24. 9. 2014 (5. kolo - 2.A liga)

Sokolka Horka A - Sokol Mezice  4 : 5 (3 : 3)

 Dnešní příběh je spíše úsměvný, ale i takový jsme zažili s malou kopanou :). Jeho děj spadá do období, kdy v Mezicích gradoval boj s našimi spoluobčany tmavé pleti. Ta doba byla hodně nepříjemná a naše vesnice byla kvůli těmto nepřizpůsobyvým lidem policejně monitorována. To co v lokalitě Mezic a okolí tento rodinný gang napáchal, by se do našeho seriálu snad ani nevešlo. Přesto jedna historka spojená s mezickým fotbalem v paměti utkvěla. Byla středa 24. září a Sokol Mezice čekal zápas s Áčkem Sokolky Horky. Vzhledem ke skutečnosti, že v té době se v Horce budovalo nové hřiště s umělým povrchem, využívali horečtí jako azyl hřiště v Křelově. Naše výprava měla sraz jako vždy u mezické kapličky. Nikoho ani ve snu nenapadlo co se bude dít za pár okamžiků při cestě na inkriminovaný zápas. Odjezd tří aut vezoucí naše hráče + doprovod byl poklidný. Trasa Mezice - Křelov trvá za normálních okolností cca 10 minut. V tomto případě pro posádku vozu bílé Alfy Romeo trvala daleko déle! Již při výjezdu z Mezic si šofér Standa Hudeček povšimnul, že se na nás nalepilo podivné vozidlo. Nedbaje v té chvíli na nepodstatnou řidičovu poznámku, řešili se v našem voze fotbalové věci. Avšak nenadálá situace se lusknutím prstu proměnila v realitu. Posádka ve složení Hudeček, Červínek, Mrtýnek, Látal byla těsně před Křelovem v mžiku zastavena a následně bez odporu vytažena z auta. Nikdo netušil co se děje a přiložený kvér na spánku Jirky Látala nás také moc neuklidňoval. Po chvíli nejistoty však přišlo vysvobození ... " to nejsou oni" ...zásahová jednotka Policie ČR si jednoduše spletla bílou Alfu Romeo s téměř totožným autem našich celostátně hledaných spoluobčanů. Omluva od strážců zákona nás částečně uklidnila, nicméně duševní otřes s námi cloumal. 

 Po vysvětlení ostatním spoluhráčům, kteří již byli připraveni k zápasu a s údivem vyslechli naši neuvěřitelnou "báchorku" jsme vběhli na plac i my "trestanci". Samotný duel měl tehdy také svou zápletku, ale s tím co se dělo před utkáním, se to rovnat nemohlo. Výhra 5:4 proti Horce měla svojí váhu, ale to hlavní na co se dodnes v Mezicích vzpomíná z tohoto zápasu je předzápasové intrmezzo se zásahovou jednotkou :)

 Dnešní díl byl spíše trochu na odlehčení a se samotným sportem moc společného neměl, i přesto má v naší historii své místo a rádi na něj vzpomínáme. O to víc, že vše nakonec dobře dopadlo a zákony udělaly z Mezic opět poklidné místo pro život.

  Zatýkání podezřelých při akci Sometimes Zatýkání podezřelých při akci Sometimes

PAMÁTNÉ DUELY 1995 - 2020