Památné duely - díl 6.

23.03.2020 13:20

13. 5. 2011 ( 20. kolo - 2.A liga)

Schwarzbach - Sokol Mezice  2 : 2 nedohráno

 V šestém díle našeho miniseriálu zavzpomínáme na zápas, který díky svému průběhu mohl mít klidně přívlastek hororový! Již datum, na které toto utkání vyšlo - pátek 13. května - jakoby předurčovalo něco nešťastného. Souboje mezi litovelským Schwarzbachem a Mezicemi v sobě sice měli vždy kapku rivality, ale to co se událo toho dne na hřišti U školy obě mužstva částečně spojilo. Co se týkalo aktuálního tabulkového postavení byly oba týmy v klidném středu a do konce soutěže zbývalo pár kol, čili nic vyhroceného se něčekalo. Utkání navíc řídil velezkušený rozhodčí pan Augustin, který jak známo nepřipouštěl žádné exscesy. 

  Zápas lépe začal domácí Schwarzbach a zaslouženě šel do vedení 1:0. Vyrovnání přinesl gól Jirky Mrtýnka - 1:1. Po pár minutách přišel první hororový moment ... po souboji o míč mezi naším Michalem Přidalem a domácím J. Z. se do ticha litovelských paneláků ozvalo krátké křupnutí. Následný pohled na našeho obránce držící si nepřirozeně vychýlenou nohu byl děsivý! Naléhavé volání záchránné služby bylo paradoxně urychleno služebními povinnostmi hráče Schwarzbachu Pavla Bubly, jenž coby zdravotník měl ten den směnu. Příjezd sanitky byl tedy téměř okamžitý. Po nepříjemných minutách rozhodl pan Augustin o pokračování zápasu, i když myšlenky hráčů byly nahlodány předcházejícím šokem. Začalo se tedy hrát a domácí šli za krátko podruhé do vedení - 2:1. Netrvalo ovšem snad ani minutu a přišla další děsivá situace! Za míčem, který se kutálel do autu  běžel hráč Schwarzbachu V. R. a naprosto nikým neatakován si při nešťastném uklouznutí přivodil zlomeninu nohy! Dvě zlomené nohy v rozmezí dvaceti minut to byla silná káva. Další sanitka již donutila místní obyvatele přilehlého sídlíště vyhlédnout z oken cože se to na tom hřišti odehrává za jatka :) Nešlo však o žádné nepřátelské úmysly, jen o dvě nešťastné shody náhod, které ve sportu občas nastanou. Po další domluvě mezi oběma týmy a hlavním arbitrem se domluvilo, že se rozehraje a zápas se ukončí. Velmi čestně a sportovně se přitom zachovali domácí, kteří v si v rámci loajality vstřelili vlastní gól! Sudí Augustin tedy do zápisu uvedl výsledek 2:2, i když o ten tehdy opravdu vůbec nešlo.

Sestava Sokola Mezice - Outrata, Přidal, Zdráhal, Smékal, Svozil J., Herold, Mrtýnek, Červínek

 Tento příběh tedy dokumentuje, že za čtvrtstoletí jsme s malou kopanou zažili téměř vše. A nemuseli to být vždy jen prohry, výhry, postupy či sestupy. Tehdejší šrámy obou nešťastníků jsou již dávno zahojeny, i přesto na tuto nepříjemnou příhodu čas od času vzpomeneme a bylo vhodné ji zařadit i do našeho seriálu o památných duelech Sokola Mezice :)

PAMÁTNÉ DUELY 1995 - 2020