Památné duely - díl 4.

20.03.2020 21:55

24. 5. 2009 (24. kolo - 1. liga)

Sokol Mezice - Fido Dido   7 : 2 (3 : 1)

Branky : 17., 49. a 56. Červínek, 9. Mrtýnek, 12. Andrýsek, 37. Pluskal, 52. Smékal - 24. Kirschbaum, 43. Janošťák

 V dalším díle seriálu o významných duelech mezického týmu nahlédneme do naší druhé prvoligové sezony, konkretně do jara r. 2009. Ve 24. kole jsme na našem hřišti hostili tehdejší hvězdný tým Fido Dido. Jména jako Jan Janošťák, Petr Kirschbaum nebo Jiří Barbořík byla ve fotbalovém prostředí na Olomoucku dobře známá a tvořila kostru tohoto ambiciozního mužstva, které si šlo neochvějně za vítězstvím v tomto ročníku 1.ligy. Nás navíc do jisté míry strašil výsledek z podzimní části sezony, kdy jsme od tohoto soupeře schytali debakl 12:3! K zápasu do Mezic přijelo Fido Dido jako lídr tabulky, tudíž jasný favorit. Pravdou bylo, že jim na tento duel chyběla brankařská jednička Mlčák a tak trochu indisponovaný dorazil i bájný "Kikin". Vše o vývoji utkání dokládáme opět reportáží pana Jareše v Olomouckém deníku nad kterou se vyjímal tučný titulek "FIDO DIDO PADLO V MEZICÍCH" ...

 Největší překvapení 24. kola se zrodilo v Mezicích. Domácí přivítali lídra soutěže, největšího aspiranta na celkové vítězství. Mezičtí dokázali dát hostům sedm branek a udělali důležitý krok k záchraně. Hostům chyběl osvědčený golman Mlčák a někteří jejich hráči nebyli zdravotně zcela fit. Tuto skutečnost domácí dokonale využili. Sedmi brankami, znamenající výrazné vítězství, si nejen vylepšili postavení v boji o záchranu, ale zdramatizovali i boj o titul. Střelecky se dařilo Červínkovi, který se trefil třikrát. Skóre otevřel Mrtýnek, na 2:0 zvyšoval Andrýsek. Po přestávce se do listiny střelců zapsal Pluskal a Smékal. Za hosty snižoval na 3:1 Kirschbaum a na 4:2 Janošťák.

Sestava Sokola Mezice : Vařeka - Pluskal Mar., Přidal, Pazdera, Šoustal, Mrtýnek, Červínek, Andrýsek, Smékal

Fido Dido

Tým Fido Dido 

 V sezoně 2008/2009 si svůj cíl celek Fido Dido nakonec splnil a dokráčel k mistrovskému titulu. Sokolu Mezice naopak závěr ročníku výsledkově nevyšel a po dvou letech jsme sestoupili o patro níž. I přesto se tento vítězný duel zapsal mezi naše památné, jelikož porazit partu ve složení takových plejerů a navíc tak jednoznačným způsobem bylo vyjímečným počinem :)

PAMÁTNÉ DUELY 1995 - 2020