Památné duely - díl 1.

17.03.2020 18:16

26. 8. 1995 - 1. kolo (6.B liga)

Sokol Mezice - Unčovice  2 : 1 (1 : 1)

 Na úvod našeho miniseriálu jsme nemohli vybrat jiný duel než ten úplně první ze srpna r. 1995. V historicky prvním zápase mezického mužstva nám los přiřkl soupeře ze sousedství, a to tým z Unčovic. Stejně jako my, i unčovičtí zakládali v tom roce malou kopanou a jednalo se tedy i o jejich první soutěžní utkání. A začínalo se, jak se říká, od píky (což už některá dnešní mužstva neznají), v nejnižším patře olomouckého okresu, v šesté lize. Byť v záznamech našich přátel z Unčovic figuruje název Buldog Unčovice, v oficiálním rozpisu byly vedeni jen jako "Unčovice".

 Na průběh samotného zápasu si dnes již nikdo z pamětníků nevzpomene, avšak fakta díky pečlivým kronikářům jsou následující : Po poločase 1:1, kdy za Mezice skoroval Michal Přidal a za Unčovice Laďa Vydra st., se o naše vítězství ve druhé půli postaral Martin Pluskal. Hrálo se bez karet.

Sestava Sokola Mezice : Pluskal Mil. - Pluskal Mar., Přidal, Pospíšil, Táborský, Planička, Němeček, Kadlec, Absolon

 Dobové foto našich soupeřů - kamarádů z Unčovic

 

 Tento zápas vešel tedy do naší historie jako ten úplně první. Byl to začátek. V sezoně 1995/96 dokráčelo nakonec mezické mužstvo k postupu a byl to postup z prvního místa. Z tehdejší sestavy zůstavá jediným aktivním hráčem Sokola Mezice Michal Přidal. 

PAMÁTNÉ DUELY 1995 - 2020