MORAVAN CHOLINA - SOKOL MEZICE

18.11.2018 15:17

13. kolo (18. 11. 2018)

Moravan Cholina - Sokol Mezice   0 : 2 (0 : 1)

13. Herold (Přikryl), 52. Přikryl (Škrabal)

  V závěrečném utkání kalendářního roku 2018 nás čekal tradiční soupeř, Moravan Cholina. Klub, se kterým jsme svedli za dlouhá léta nezčetně bitev jak soutěžních, tak těch turnajových. Klasické derby, které nemá nikdy jasného favorita. Tomu nasvědčovaly i zcela vyrovnané předzápasové kurzy v nově se rodící tipovací soutěži 1. MaxiTip ligy MFO. V naší sestavě chyběli J. Látal a J. Jedlička, na brankařském postu dostal trochu překvapivě přednost V. Outrata a jako registrovaného hráče jsme dnes využili F. Přikryla.

   Do Choliny, na pravděpodobně poslední zápas na tamním přírodním terénu, s námi zavítala také enkláva příznivců a letos dokonce poprvé též náš trenér! V době prvního hvizdu sudího Ženožičky ještě připomínal cholinský pažit zamraženou travnatou louku, postupně však slunce pomohlo nepříjemnou krustu rozmrazit. Obě mužstva  se však s tímto faktorem vyrovnala a hrál se velmi zajímavý fotbal. Nečekaně brzy, jak pozdější vývoj utkání ukázal, přišel rozhodující moment střetnutí. Běžela 13. minuta a střela F. Přikryla směřující mimo bránu štastně trefila na správném místě stojícího Milana Herolda a Mezice šly do vedení - 0:1. Poté se naplno rozběhl festival neproměněných šancí na obou stranách. A klíčové role hráli především golmani. Čas plynul a i když došlo ke změně stran, stále byl brankový rozdíl stejný. Cholina měla velkou touhu po vyrovnání, ale i ve vypjaté chvíli derbyzápasu se občas najde gesto fair-play. Po sestřelení našeho obránce před naším vápnem mohl P. Eliáš přihrát svému spoluhráči do vyložené šance, ale akci zastavil a hru přerušil. A taková záležitost patří ocenit. Boj pak opět pokračoval a nás držel V. Outrata, jenž byl ústřední postavou tohoto zápasu. Definitivní rozhodnutí přišlo po ose Z. Škrabal - Filip Přikryl,  kdy náš hbitý útočník obešel i golmana a zvýšil na konečných 0:2.

   Když se vyhraje poslední zápas roku, navíc derby, jsou dílčí neúspěchy a prohry zapomenuty. Dnešní vítězství patří jak skupince našich promrzlých příznivců, tak i tomu, jehož iniciály nosíme na dresech. Sokol Mezice stejně jako Moravan Cholina přezimují těsně nad hranicí sestupu a v jarních bojích je určitě co zlepšovat. Jarní odvety pro nás začnou za dlouhé čtyři měsíce na hřišti štiky 1.ligy ve Vésce.

 

Branky (nahrávky): Herold    (Přikryl)     - 0:1

                                 Přikryl    (Škrabal)    - 0:2

 

Sestava : Outrata - Zdráhal, Přidal, Gřešíček, Herold, Červínek, Přikryl, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : OUTRATA VÁCLAV