MK NÁMĚŠŤ - SOKOL MEZICE

31.08.2023 22:25

26. kolo (31. 8. 2023)

MK Náměšť - Sokol Mezice   1 : 9 (0 : 6)

  Přesně po 71 dnech nastoupil Sokol Mezice opět k soutěžnímu zápasu. A hned na úvod třetiligových odvet čekal náš tým soupeř, který nás jako jediný dokázal na jaře obrat o všechny body, MK Náměšť. Jednalo se zároveň o souboj druhého mužstva tabulky s prvním a tak byl tento duel bez debat šlágrem kola. Na to se také, jak se patří, náš klub náležitě připravil a do Náměště vyrazil spolu s týmem i početný doprovod. Přístup domácího celku byl ovšem zcela odlišný. Důležitost prvního podzimního zápasu domácí nikterak zvlášť nemotivovala a podle toho se také vše začalo odvíjet. V mezickém dresu se poprvé v soutěžním utkání představil Jan Kadlec, jenž dostal šanci jakožto druhý registr spolu s Filipem Přikrylem.

   Po úvodních zmatcích na straně domácích začalo utkání náporem Mezic a bylo od úvodu zjevné kdo bude diktovat tempo hry. V první pětiminutovce jsme Náměšť k ničemu nepustili a jen rozchytávali golmama Patáka. Ke šturmu zavelel v 8. minutě Filip Přikryl, který jako první překonal domácího mága - 0:1. Následovalo několik pěkných kombinací, které ke gólu nevedly a tak nám pomohly až standartní situace. V 16. minutě si na rohový kop naběhl David Červínek a trefil přesně - 0:2. Stejná situace, ale od opačného praporku a opět stejný autor zvýšil již na 0:3. V tu chvíli se našim příznivcům vybavila situace z prvního duelu, kdy jsme stejně lehce šli do třígólového vedení, načež jsme jej trestuhodně promrhali. Nic jsme tentokrát nechtěli ponechat náhodě a dál pokračovali v aktivní hře, presovali obránce, zrychlovali mezihru a to nám přinášelo další ovoce. Průnikovou přihrávku šikovně uklidil do sítě Zdena Škrabal a bylo to 0:4. Hned po minutě se mezi střelce zapsal i náš kapitán Milan Zdráhal, jenž nadvakrát překonal bezmocného golmana Patáka - 0:5. Na hřišti bylo jen jedno mužstvo a domácí zaostávali naprosto ve všech faktorech. Ještě do přestávky upravil Filip Přikryl na 0:6 a o vítězi nebylo pochyb.

  I ve druhé půli jsme šlapali jako dobře promazaný stroj, jediný kdo nám házel písek do soukolí byl brankař Petr Paták. Nebýt jeho, náměšťáci by zcela jistě odcházeli s daleko větším debaklem  než jaký byl konečný výsledek. Čestný úspěch domácích zaznamenal Martin Srovnal, který tak překazil našemu "Pávovi" v jeho domovině čisté konto. Mezice si ještě vylepšily skore po dalších dvou zásazích Filipa Přikryla a jednom Lukáše Grulicha a vezou domů tři body za výhru 1:9!

  Naprosto jednoznačné a zasloužené vítězství Sokola Mezice. Domácí nebyli sice v optimální sestavě, ale dnes by na mezickou dominanci neměli ani v plné síle. Zodpovědný výkon všech v bílých dresech byl odměněn radostí ze hry a v návaznosti s tím i krásným výsledkem. Velké poděkování patří všem, kteří nás přijeli do Náměště podpořit. Mezice tedy i nadále drží první příčku, stejně tak i sérii neporazitelnosti, ale cíl je ještě daleko. Další výzva nás čeká příští neděli 10. 9., kdy nastoupíme v klasickém "derby" proti Karasům z Hynkova.

Branky (nahrávky) : Přikryl (Škrabal)    - 0:1

                                  Červínek (Zdráhal) - 0:2

                                  Červínek (Škrabal) - 0:3

                                  Škrabal (Gřešíček)  - 0:4

                                  Zdráhal  (Přikryl)    - 0:5

                                  Přikryl  (Červínek)  - 0:6

                                  Přikryl  (Kadlec)     - 1:7

                                  Přikryl  (Červínek)  - 1:8

                                  Grulich  (Přikryl)     - 1:9

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Tököly, Grulich, Kadlec, Červínek, Zdráhal (C), Škrabal, Přikryl

 

Událost : První soutěžní zápas Jana Kadlece za Sokol Mezice.

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP