MK DLOUHÁ LOUČKA - SOKOL MEZICE

13.05.2023 10:10

6. kolo (12. 5. 2023)

MK Dlouhá Loučka - Sokol Mezice   1 : 6 (0 : 4)

  Páteční výlet do malebné vesnice na uničovsku s názvem Dlouhá Loučka znamenal pro mezický klub první konfrontaci s místním fotbalem v naší historii. Tento zápas jsme pojali tak, aby si tentokrát zahráli i ti, kteří minule odpočívali. Kádr Sokola Mezice je široký a je potřeba, v rámci dobrého kolektivu, vytížit všechny hráče. A tak si při předzápasové rozcvičce domácí nevěřícně mysleli, že k nim dorazil soupeř na velkou kopanou. 

  Průběh utkání měl jednoznačný scénář. Od začátku jsme byli evidentně aktivnější a bylo v podstatě jen na nás jak vysokou výhru si z Loučky odvezeme. Domácí bez své největší opory byli sice snaživí, ale kvalitou zaostávali ve všech směrech. Jediný kdo nám dělal problémy byl padesátiletý čaroděj v bráně Stanislav Horák. Nebýt jeho, skončil by zápas pro Loučku daleko větším výpraskem. Z tohoto golmana by si měl vzít příklad strážce branky na protilehlé straně, který snad dodnes nepochopil, že fotbal je kolektivní sport a ne sólohra. Všichni ostatní makali pro tým a k tomu byli k vidění i pohledné kombinace. Dvě trefy v prvním poločase zaznamenal veterán Milan Herold, jednou se trefili Lukáš Grulich a Zdena Škrabal. Půle 0:4 a nebylo co řešit. 

  Ve druhém dějství jsme trochu ubrali, ale domácí byli téměř neškodní a tak jediný inkasovaný gól si musel dát náš golman sám. Menší nepříjemnosti nám způsobila dvě zranění, ale to na vývoj utkání nemělo žádný vliv. Závěrečná desetiminutovka byla jen soubojem mezi mezickými střelci a domácím "kočkodanem" v bráně. I když na konci zápasu ještě dvakrát inkasoval, po trefách Lukáše Grulicha a Standy Hudečka, přišel mu celý náš tým složit velkou poklonu za předvedený výkon!

  Z Dlouhé Loučky si tedy odvážíme další tři body a to po zcela přesvědčivém výkonu. Zároveň se touto výhrou dostáváme na 1. místo v tabulce a doufáme, že naše motivace nepoleví a vítězná šňůra bude pokračovat. Dnešní poděkování patří našim fanynkám Andy, Janě a Vlaďce a také kustodovi a zapisovateli Mildovi Zdráhalovi. Příští neděli 21. 5. přivítáme na domácí půdě Koníky z Litovle.

 

Branky (nahrávky) : Herold (Grulich)      - 0:1

                                  Grulich (Škrabal)     - 0:2

                                  Herold (Gřešíček)     - 0:3

                                  Škrabal (Hudeček)    - 0:4

                                  Grulich (Mrtýnek V.)- 1:5

                                  Hudeček (Přidal)       - 1:6

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Hudeček, Listopad, Grulich, Herold, Gřešíček, Škrabal, Mrtýnek V., Mrtýnek J.

 

HRÁČ ZÁPASU : GRULICH LUKÁŠ