KZT ŠTĚPÁNOV - SOKOL MEZICE

22.09.2023 22:12

16. kolo ( 22. 9. 2023)

KZT Štěpánov - Sokol Mezice   1 : 6 (1 : 3)

  Po týdenní přestávce, kdy měly Mezice volné kolo, nás čekal výjezd do Štěpánova. Mužstvo, které jsme na jaře porazili, balancuje na hraně sestupu, leč tu a tam překvapivě zaboduje. Naše iluze o tom, že by ve Štěpánově mohlo být lepší hřiště než když jsme tu hráli před lety vzala za své hned při příjezdu. Veškeré okolní faktory jsme avšak museli nechat stranou, naší prioritou byl dobrý výsledek. Naše sestava byla tentokrát mírně okleštěná, díky několika absencím jsme museli tak trochu improvizovat. A tak se stalo, že do útoku jsme postavili kompletní klan Mrtýnků a tento tah, jak se později ukázalo, vyšel dokonale.

  Rozpačitý úvod, kdy nás neposlouchal míč pomalu přecházel v naši převahu a byla jen otázka času, kdy se roztrhne gólový pytel. Jako první si vzal slovo ten nejpovolanější, kanonýr kanonýrů, Jirka Mrtýnek, jenž střelou k tyči poslal Mezice do vedení - 0:1. V rychlém sledu se prosadil nechytatelnou bombou také Lukáš Mrtýnek a tato branka znamenala potřebný klid - 0:2. Domácí byli směrem dopředu naprosto bezzubí a náš Páv si do brány mohl v klidu vzít nějakou rozečtenou knihu. Mezice sice měli hru pod kontrolou, ale zbrklost a do jisté míry i terén nám brali klid ve finálním zakončení. Třetí branka však byla ukázkou potřebné rozvahy a to když svůj samostatný průnik z půlky hřiště uklidil do sítě Milan Zdráhal - 0:3. Krátce před přestávkou poprvé zahrozili i domácí a světe div se, byl z toho gól. Než náš Páv stačil odložit svůj rozečtený bestseller a srknout doušek kávy přiletěl míč hozený z autu a zasněný knihomol si jej plácl sám do brány - 1:3 :)

  Také druhý poločas měl stejný scénář a i když jsme hru kontrolovali, nepřesností na našich kopačkách bylo až příliš a pohledná kopaná to zcela jistě nebyla. Trochu kostrbatě jsme se dopracovali i ke čtvrtému zásahu, kdy balon do sítě dostal nadvakrát Lukáš Mrtýnek - 1:4. Poté konečně přišla učebnicová akce, kdy stačily dvě přesné přihrávky a Michal Tököly zvyšoval již na 1:5. Štěpánov si za celý druhý poločas nevypracoval ani jednu vážnější šanci a náš strážce brány se tak mohl i nadále věnovat nerušeně četbě. Krásný a zároveň historický moment přišel v závěru zápasu. Vojta Mrtýnek napřáhl z velké dálky a nádherným gólem dal razítko nejen na naše vítězství, ale také na zápis do análů našeho klubu - 1:6.

  Povinná výhra. Jeli jsme do Štěpánova zvítězit a to se také bez větších komplikací podařilo. Soupeř byl snaživý, ale v malém počtu hráčů neměl šanci na lepší výsledek. Velkou radost mimo samotný zápas nám všem udělala přítomnost Filipa Přikryla, který přijel mužstvo podpořit po těžkém zranění a všichni jsme rádi, že byl opět s námi. Poděkování patří našemu fanklubu fanynek, které nás dnes také doprovodily. Sokol Mezice se stále drží na prvním místě tabulky a spanilá jízda má další pokračování v neděli 1. 10.při "sousedském" derby proti Buldogům z Unčovic.

 

Branky (nahrávky) : Mrtýnek J.  (Zdráhal)    - 0:1

                                   Mrtýnek L. (Červínek)  - 0:2

                                   Zdráhal                          - 0:3

                                   Mrtýnek L. (Zdráhal)    - 1:4

                                   Tököly    (Mrtýnek J.)    - 1:5

                                   Mrtýnek V.                    - 1:6

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Tököly, Zdráhal(C), Červínek, Mrtýnek J., Mrtýnek V., Mrtýnek L.

 

Událost : Mrtýnek, Mrtýnek, Mrtýnek - poprvé v soutěžním zápase Mezic vstřelili branku tři hráči jednoho rodu!

 

HRÁČ ZÁPASU - ZDRÁHAL MILAN