KOVO DŘEVO - SOKOL MEZICE

15.06.2021 03:27

8. kolo (14. 6. 2021)

Kovo Dřevo - Sokol Mezice   7 : 1 (2 : 1)

  Nejneoblíbenější destinací mezického klubu je bez diskuzí Hněvotín. Tento fakt je podložen nekončící zápornou bilancí se všemi místními týmy. Je to pro nás začarované místo, odkud body prostě nevozíme. Změnit tohle prokletí jsme vyrazili pouhý den po úspěšném mači proti Vésce a soupeřem nám nebyl nikdo jiný než dvojnásobný mistr 1. ligy Kovo Dřevo. Naše sestava se opět mírně protočila a na pozici registrovaného hráče dostal tentokrát přednost novopečený otec Filip Přikryl.

  Nečekaný zájem byl o tento zápas a kromě naší doprovodné enklávy, dorazila do hněvotínského areálu i generalita olomouckého Malého fotbalu. Samotné utkání se ovšem od úvodu nevyvíjelo pro mezické barvy vůbec dobře. Domácí šli brzy do vedení a jejich jednoduchý ťukec určoval tempo hry a zatímco my jsme se de facto honili za míčem, Kovo jednoduše přecházelo z pozvolné rozehrávky až ke smrtícím útokům. První poločas jsme přeci jen kladli jakýsi odpor a dokonce ani poločasový stav 2:1 nevypadal beznadějně, ale na straně domácích byla prostě kvalita. Sice jsme měli ještě za nepříznivého stavu 3:1 nadějné záblesky, leč nepřišlo nic zásadního co by mohlo změnit ráz utkání. Větší hřiště nám navíc v parném počasí ubíralo fyzické síly a den po předchozím zápase už, kromě tria Gřešíček, Hudeček, Přikryl, většina z nás mlela z posledního. Prohra to však nemusela být až tak krutá, ale v závěrečné pětiminutovce jsme čtyřikrát kapitulovali a Kovo Dřevo si připsalo zaslouženou výhru 7:1.

  Ani z tak vysoké prohry neděláme tragedii, protože domácí byli opravdu lepším týmem. V tabulce nás tedy Kovo bodově dorovnává a co se týče naší historické bilance v Hněvotíně děláme si na pažbě další neúspěšný pokus. A ani jsme se nenadáli a je před námi poslední zápas. Nikoliv však poslední zápas sezony jak tomu tradičně v červnu bývá, ale poslední zápas nedohraného podzimu. V neděli 20. 6. dorazí do Mezic tradiční rival z Litovle, FC Levotil. A kdo je vyhledavačem fotbalových kuriozit, ten si určitě tento duel nenechá ujít. V Mezicích totiž není nic nemožné ...:)

 

Branky (nahrávky) : Červínek (Hudeček)         - 2:1

 

Sestava - Vařeka - Přidal, Malý, Hudeček, Látal, Červínek, Zdráhal(C), Přikryl, Gřešíček

 

HRÁČ ZÁPASU : HUDEČEK STANISLAV