KOVO DŘEVO - SOKOL MEZICE

23.11.2019 16:36

13. kolo (22. 11. 2019)

Kovo Dřevo - Sokol Mezice   5 : 3 (2 : 1)

  K poslednímu zápasu letošního roku jsme zajížděli do Hněvotína, kde na nás čekal velmi silný protivník, tým Kovo Dřevo. Dvojnásobný vítěz 1. ligy (1992, 2001), má ve svém středu několik výrazných osobností a ne náhodou patří mezi potencionální kandidáty, kteří budou v této sezoně pošilhávat po mistrovském poháru. Oproti tomu Mezice se drží v polovině tabulky a v dnešním utkání neměli co ztratit. Do Hněvotína s námi přijela i početná skupina skalních, kteří si nechtěli nechat ujít závěrečné vystoupení Jana Hladíka v našem dresu. Navíc termín utkání připadl na den přesně na magické datum, které nás, díky osudu života, ještě víc spojuje.

  Do zápasu jsme vstupovali jako menší outsaideři a úvod byl z naší strany opatrnější. Kovo drželo míč, ale poctivé dostupování a přebírání hráčů nedávalo domácím prostor k šancím. Jednoho okénka však přece jen využili a v 16. minutě šli zásluhou J. Šulce do vedení - 1:0. Po tomto gólu se Mezice začaly více osmělovat a přicházeli šance i na naší straně. Výsledkem byl průnik J. Hladíka, který našel ještě lépe postaveného Milana Herolda a starý lišák chytře vyrovnal na 1:1. Naše radost však trvala jen krátce a o dvě minuty později vrátil domácím vedení J. Punčochář - 2:1. Ke konci poločasu jsme si vypracovali několik slibných příležitostí, ale domácí golman vytáhl bravurní zákroky.

  Závěr první půle předznamenal dění i v té druhé. Agilní J. Hladík, který dnes vedl tým jako kapitán, se pokoušel vymýšlet jak přelstít domácího strážce branky, ale ten odolával. Ve 40. minutě na dlouhou Hladíkovu přihrávku dosáhl špičkou kopačky Jirka Látal a stav byl opět srovnán - 2:2. Bohužel se opakoval stejný scénář jako při prvním vyrovnání. Do tří minut opět vedlo Kovo. Rozehrávku J. Krejčího z trestného kopu uklidil do brány J. Šulc - 3:2. Nezměrná touha a bojovnost mezických však přinesla i potřetí dorovnání skore. Letošní náš král přihrávek J. Látal našel Milana Herolda a ten rozradostnil mezickou enklávu výstavní trefou - 3:3. Mezice byly na koni a bylo jen otázkou času, kdy se překlopí výsledek na naši stranu. My všichni jsme cítili, že by bylo hezké rozloučit se s naším dnešním kapitánem vítězstvím a on sám chtěl ještě víc. V době největšího tlaku, kdy Kovo odolávalo jen díky až neskutečným zákrokům svého brankaře přišel zlomový moment celého zápasu. V 53. minutě sestřelil bránící Punčochář pronikajícího Z. Škrabala, jenže při tomto drsném zákroku zůstala  píšťalka sudího Antoše němá! Akci nepřerušil, z čehož vykrystalizovalo přečíslení tři na dva a tečovaná střela J. Krejčího skončila se štěstím v síti - 4:3. Tak zkušený rozhodčí udělal doslova fatální chybu! Mezičtí bojovníci to přece jen chtěli ještě zkusit a tak jsme vsadili na vabank a na pozici hrajícího brankaře šel J. Gřešíček. K dalšímu vyrovnání nebylo daleko, ale Kovo poslední minuty takticky ubránilo. Navíc v poslední vteřině upravil Duda do opuštěné brány konečný stav na 5:3.

 V Hněvotíně jsme zatím se žádným tamním celkem v historii nevyhráli a nepovedlo se to ani dnes, byť jsme sehráli výtečnou partii. Sokol Mezice přezimuje tedy na 9. místě což je stejné umístění jako na konci minulé sezony. Držíme si svůj standart a navíc máme i něco co většina týmů nemá. Podpora lidí okolo klubu je úžasná a právě v Hněvotíně byla cítit semknutost nás všech, i když výsledek byl nakonec smolný. Utužení kolektivu následovalo ihned po zápase, jenž bylo zároveň loučením jedné naší opory (viz příští článek).

Závěrem se patří poděkovat všem, kteří za námi do Hněvotína přijeli a také těm jenž chodí na naše zápasy ať už doma či venku! A určitě to vše vidí seshora i Svoza ...

 

Branky (nahrávky) : Herold (Hladík)    - 1:1

                                   Látal   (Hladík)     - 2:2  

                                   Herold (Látal)       - 3:3

 

Sestava : Outrata - Přidal, Malý, Gřešíček, Škrabal, Herold, Zdráhal, Hladík (C), Látal

 

Událost : Poslední zápas Jana Hladíka za Sokol Mezice.

 

HRÁČ ZÁPASU : HLADÍK JAN