KONÍK LITOVEL - SOKOL MEZICE

21.10.2023 07:15

20. kolo (20. 10. 2023)

Koník Litovel - Sokol Mezice   1 : 6 (1 : 6)

  Do závěrečné čtvrtiny vstupuje sezona Malého fotbalu a situace v naší skupině se vyvíjí dle plánu jaký si Sokol Mezice vytýčil. Podzimní šňůra bez ztráty bodu měla mít pokračování i proti předposlednímu týmu tabulky, litovelským Koníkům. Tento mančaft dohrává sezonu jen silou vůle a skoro každý zápas hraje s torzem posledních věrných hráčů. Nejinak tomu bylo i v utkání s námi, kdy sestava domácích čítala všehovšudy 5 kusů. Problémy soupeřů nás ovšem nijak neobměkčují a chceme každý zápas odehrát plnohodnotně. Do Litovle nás navíc přijela podpořit i větší skupinka příznivců a tak jsme nechtěli ponechat nic náhodě.

  Vstup do utkání režíroval nejmladší hráč na hřišti Vojta Zdráhal, jenž hned ve druhé minutě otevřel skore - 0:1. Koníci měli z počátku ještě sílu a v 8. minutě zaskočil naši obranu v nedbalkách M. Peč a krásným gólem srovnal na 1:1. Odpověď však přišla okamžitě a dvojice Zdráhal starší - Zdráhal mladší předvedla divákům, mezi kterými nechyběl ani Zdráhal nejstarší, rychlou akci, která vrátila Mezice do vedení - 1:2. Aktivitou hýřící Vojta Zdráhal zkompletoval do čtvrthodiny i svůj hattrick a potvrdil tak svému dědovi, že sestoupit ze sedmého patra místního paneláku stálo za to - 1:3. Po třetím gólu bylo jasné, že domácí zcela rezignovali a my jsme do poločasu přidali další tři branky. Vedení 1:6 bylo však i konečným výsledkem, jelikož Koníci nahlásili sudímu Vláčilovi o přestávce zranění dvou hráčů a v zápase tak již nemohli pokračovat.

  Snadná výhra nad odevzdaným soupeřem je ale výhrou, která se počítá bez ohledů na okolnosti s tím spojené. Sokol Mezice jako první ze všech mužstev MFO dosahuje v novém tříbodovém systému na metu 50 bodů a i nadále pokračuje ve spanilé jízdě třetí ligou. I když se tento zápas nedohrál, je potřeba poděkovat všem našim věrným, že za námi opět dorazili a všichni společně jdeme za stanoveným cílem. Již v příštím zápase můžeme, tenisovou terminologií řečeno, využít první brejkbol a potvrdit postup proti "pekelníkům" z Nové Vsi. V tomto utkání by zároveň mělo dojít k jednomu velkému návratu a i tohle může být pozvánkou na neděli 29. 10., netradičně od 10.30.

 

Vyjádření klubu Sokol Mezice k "údajnému" obcházení pravidel : 

Mužstvo, které si zakládá na tradici a fair-play hře by zcela jistě neporušilo jakékoliv pravidlo vydané vedením MFO, nehledě na to, že právě jeden z jeho členů zastává funkci v tomto vedení. Tzv. fantasmagorie o našich registrovaných hráčích jsou naprosto zcestné a pokud chce někdo vytvořit jakoukoliv senzaci, je to opravdu zbytečné.

 

Branky (nahrávky) : Zdráhal V.   (Červínek)   - 0:1

                                  Zdráhal V. (Zdráhal M.)   - 1:2

                                  Zdráhal V.   (Červínek)    - 1:3

                                  Přidal          (Červínek)     - 1:4

                                  Červínek     (Přidal)          - 1:5

                                  Mrtýnek V. (Škrabal)       - 1:6

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Tököly, Zdráhal M.(C), Červínek, Zdráhal V., Mrtýnek V., Škrabal

 

Událost : Dosažena hranice 100. vstřelených gólů v sezoně (poprvé od roku 2016)!

 

HRÁČ ZÁPASU : ZDRÁHAL VOJTĚCH