KAFKI PŘEROV - SOKOL MEZICE

04.06.2021 14:55

12. kolo (3. 6. 2021)

RK Kafki Přerov - Sokol Mezice   2 : 0 (0 : 0)

  Po darovaném vítězství v předchozím kole od Marky Sport, čekala Sokol Mezice zkouška z kategorie nejtěžších. Ve 12. kole jsme zajížděli opět do slavonínské areny, kde nám byl soupeřem lídr soutěže, přerovské Kafki. O kvalitách tohoto týmu je zbytečné polemizovat a samotný klub opětovně a bez jakéhokoliv alibismu vyhlásil atak na letošní titul - oprávněně. Naše vzájemná bilance proti družině kolem Rudy Poly je nelichotivá. Ani v jednom z dosavadních pěti duelů jsme nezabodovali. Oproti poslednímu hranému zápasu se naše sestava mírně promíchala a poprvé na jaře nastoupili P. Listopad, M. Herold, M. Zdráhal a jako trumfové eso jsme z talonu vytáhli J. Hladíka. Soupiska Mezic je nadstandartně nabitá a tak využíváme rozumnou rotaci hráčů, aby si zahrál opravdu každý.

   Do zápasu s tak kvalitním týmem jako jsou Kavki jsme šli s defenzivní taktikou, protože hrát otevřenou partii by se nemuselo vyplatit, podobně jako tomu bylo v utkání s Galatasaray. A vskutku, náš přesně stanovený plán se dařil. Kavkám sice po většinu času patřil míč, ale do vážnějších zakončení se dostávali hodně krkolomně. Když už to přece jen vypadalo na gólovku pomohla nám dvakrát konstukce branky a navíc se začal dostávat do provozní teploty i Zdena Vařeka, kterého domácí postupně rozchytali. Poctivě jsme dodržovali dostupování hráčů a i v minulých zápasech dosti problematické střídání. Navíc soupeř byl stále v pozoru, protože hbitost našeho špílmachra Hladíka vnášela do jejich řad neklid.  Poločasový stav 0:0 dával naději na dobrý výsledek.

  Z kraje druhé půle nepřišel očekávaný přerovský nápor, nýbrž do pár slibných šancí jsme si našli cestičku i my. Dokonce nás poslal Hlaďas do vedení, ale po přezkoumání VAR-systému předcházelo gólu špatné autové vhazování :) Statečně jsme poté odolávali zvýšenému tlaku Kavek, bohužel ve 40. minutě se v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval Bajer a favorit šel do vedení - 1:0. Další branku ale domácí stále nemohli přidat, jelikož bravurními zákroky se prezentoval Z. Vařeka. Čím víc se blížil závěr, byli jsme hlavně díky J. Hladíkovi aktivnější a je jen škoda, že jeho závěrečná šance skončila nad břevnem. V poslední minutě dal konečnou podobu výsledku zkušeně kapitán Pola a Kafki tak porazili Mezice v poměru 2:0.

  Tento zápas, ač prohraný, přinesl hned několiv pozitiv. Souboje proti Kavkám bývaly vždy tak trochu vyhrocenější - dnešní mač byl ve všech směrech férový, žádná agresivní hra, respekt. Ocenit musíme i na velmi vysoké úrovni pískajícího sudího Tomigu - špičkový arbitr. A v neposlední řadě ta naše malá mezická pohádka o Honzovi. Z nejen osobního hlediska klobouk dolů před takovým borcem ... :) A jedeme dál ...nyní nás čeká protivník ze středu tabulky, soubor kolem pana Zemana, tým SK Véska - neděle 13. 6.

 

Branky ( nahrávky) : ---

 

Sestava : Vařeka - Přidal, Malý, Herold, Listopad, Červínek, Zdráhal (C), Škrabal, Hladík

 

Událost : Zdeněk Vařeka odchytal jako první golman Mezic 200. soutěžních zápasů !!!

 

HRÁČ ZÁPASU : VAŘEKA ZDENĚK