JULISKA RATAJE - SOKOL MEZICE

25.04.2024 22:50

4. kolo (25. 4. 2024)

Juliska Rataje - Sokol Mezice   6 : 3 (2 : 2)

  Rataje. Obec rozlohou i počtem obyvatel menší než Mezice. Jediné co je na této vesnici zajímavé je, že nese status památkové zóny. V rámci 4. kola sem zajížděl rozjetý Sokol Mezice a naprosto nic nenaznačovalo, že bychom měli mít na tohle místo také jednu zajímavou památku! Domácí Juliska Rataje v dosavadních třech zápasech ani jednou nebodovala, čili předpokládaným favoritem utkání byly jednoznačně Mezice. Na tento zápas jsme zamíchali sestavou a poprvé v letošní sezoně nastoupil v bráně Lukáš Mrtýnek a díky skvělým výkonům ve velké kopané v dresu Nákla dostal nominaci kanonýr důchodového věku Milan Herold!

 Hřiště, připomínající spíše rozoranou louku, v nás vzbuzovalo otázky, zda si z nás domácí nedělají legraci, že se bude hrát právě tady. Nicméně dobrý mančaft se musí vyspořádat s různými překážkami a tak jsme naskočili do duelu nehledě na kvalitu povrchu. A hned ve 2. minutě mohla početná skupina našich příznivců poprvé zajásat. Filip Přikryl poslal do brejku snajpra Milana Herolda a ten prostřelil ratajského golmana nechytatelnou ranou - 0:1. Úsek prvních dvaceti minut byl spíš naším bojem s nástrahami hřiště než se soupeřem. Ten neměl zhola nic a čekalo se de facto jen na druhý gól Mezic. A ten stále nepřicházel. Ba co víc, první vážnější (ne)střela končí v naší síti - 1:1! Z prvního šoku se rychle oklepáváme a ve 25. minutě vrací Mezicím vedení Zdena Škrabal přesnou střelou k tyči - 1:2. Jenže Rataje začínají tušit kde máme dnes slabé místo a ještě do přestávky znovu srovnávají - 2:2. 

  Krátce po přestávce musí odstoupit ze hry zraněný Standa Hudeček a to značí velký problém pro naše obranné řady. Ve 33. minutě dostáváme neskutečně lacinou branku a poprvé v zápase jde do vedení Juliska - 3:2. Téměř okamžitě však opět kontruje lišák Milan Herold a je znovu srovnáno - 3:3. Postupně se začíná na hřišti jiskřit a benevolentní sudí Vláčil se nesnaží korigovat situaci karetním napomenutím. Doslova lovnou zvěří se stává náš kapitán Filip Přikryl a hra se pomalu mění v řecko-římský zápas. Ve 47. přichází rozhodující moment utkání - další neskutečně hloupý gól v naší síti a Rataje cítí, že míří za vítězstvím - 4:3. Do toho další zraněný hráč na naší straně, odstupuje Zdena Škrabal. Dílo zkázy dokresluje střela domácího Škobrtala, kterou si tečuje do vlastní brány Michal Přidal - 5:3. Ani za tohoto stavu však nepřestává bojovat Filip Přikryl. Otlučený, pokopaný, jde znovu a znovu do dalších soubojů - příklad bojovníka, který nikdy nic nevzdá. Už ve snaze vabank, kdy vše podřizujeme ofenzivě ztrácíme míč a domácí jdou dva na golmana nakonec dostávají krkolomně balon pošesté do sítě - 6:3. Konec. 

  Jednou to přijít muselo. Mezice našly po 388 dnech svého přemožite v soutěžním zápase. Zcela nečekaně a především zbytečně. Byl to hlavně hodně prokoučovaný zápas z hlediska nominace na utkání. Skončila tedy jedna krásná série, ale hlavy nahoru a jedeme dál. Společně vítězíme, společně prohráváme. Dnešnímu soupeři se sluší pogratulovat a z Ratají si tedy odvážíme první porážku nejen v nové sezoně, ale i první porážku po 26 zápasech v řadě. Velké poděkování patří tentokrát větší skupině našich fans, kteří nás do Ratají přijeli podpořit a i když se nezadařilo určitě budeme všichni společně bojovat za Mezice dál. Možnost nápravy budeme mít v regionálním derby proti nám velmi dobře známému mužstvu FC Chořelice, v neděli 5. května.

 

Branky (nahrávky) : Herold  (Přikryl)     - 0:1

                                   Škrabal (Hudeček) - 1:2

                                   Herold  (Přikryl)     - 3:3

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Hudeček, Malý, Gřešíček, Přikryl (C), Tököly, Herold, Škrabal

 

Událost č. 1 : Série Sokola Mezice bez prohry - 26 zápasů!

Událost č. 2 : Milan Herold posunul rekord - Nejstarší hráč i střelec v historii Sokola Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP