INTER ŠTERNBERK - SOKOL MEZICE

18.09.2020 16:05

4. kolo (17. 9. 2020)

Inter Šternberk - Sokol Mezice   6 : 2 (2 : 0)

  Konání našeho zápasu 4. kola proti Interu Šternberk bylo dlouho zahaleno "rouškou tajemství", ale nakonec nic nebránilo k jeho odehrání v danném termínu. A tak jsme vyrazili v netradičně početném složení k dalšímu venkovnímu utkání, tentokráte na novosadskou umělku. Nestává se často, abychom v zápise o utkání zaplnili i poslední volné místečko a tento špíl pojali ve stylu "ať si zahrají všichni". Zredukování našich řad posadilo pouze na lavičku trio Škrabal, Vařeka, Přikryl, jehož post registrovaného hráče zaujal Lukáš Mrtýnek, pro nějž to by debut v mezickém dresu v soutěžním zápase. Druhým novicem, který absolvoval premiéru byl zkušený plejer Pavel Listopad.

  Jak se ovšem říkává, kvantita není lepší kvality a tak to bylo i v dnešním souboji. Hbití a rychlonozí hráči Interu nám dávali lekci z jednoduchosti a naše neustále rotující sestava se zákonitě nemohla dostat do tempa. Logickým vyústěním tak bylo poločasové vedení domácích 2:0.

  Druhý poločas začal být zajímavý od 40. minuty, kdy po střele Jirky Látala přišel kontaktní gól na 2:1. Ovšem jak rychle přišel, tak hned odešel. Ani ne za minutu bylo dvoubrankové vedení šternberských zpět a to byl klíčový okamžik zápasu. Těžko prostupný val jsme nemohli prorazit a nepomohla tomu ani bohorovnost při situacích, kdy nám domácí utíkali do brejků. Tak se zrodil i čtvrtý gól v naší síti a bylo téměř hotovo. Jiskřičku naděje ještě vykřesal Lukáš Mrtýnek, jenž tři minuty před koncem snížil na 4:2. Závěr, ve kterém jsme vrhli vše do útoku nám hrubě nevyšel a nebohý Jirka Škurek v bráně nedokázal zastavit dvakrát nájezdy třech hráčů Interu na něj samotného a výsledkem byl i trochu zbytečný debakl 6:2.

  Mít tolik hráčů na soutěžní zápas je sice hezké, ale tak trochu kontraproduktivní. A je to také ponaučení do dalších bitev. Nicméně je potřeba ocenit i sílu soupeře, která byla daleko lepší než ta naše. Neházíme však flintu do žita, jelikož ta by se nám mohla náramně hodit již v příštím zápase k sestřelení dosud neporažených Skunků :) V neděli 27. 9. v 10.00 Mezice - FC Skunk.

 

Branky (nahrávky) : Látal  (Malý)                 - 2:1

                                   Mrtýnek L. (Zdráhal)   - 4:2

 

Sestava : Škurek - Přidal, Malý, Látal, Listopad, Herold, Červínek, Zdráhal (C), Grulich, Mrtýnek L.

 

Událost : První soutěžní zápas za Mezice - Pavel Listopad a Lukáš Mrtýnek

 

HRÁČ ZÁPASU : GRULICH LUKÁŠ