Honzo, děkujeme!

26.11.2019 18:33

 Psalo se 16. září 2016 a v mezickém dresu se v utkání v Hněvotíně proti místním United Players poprvé objevil Jan Hladík. V té době, coby hráč olomoucké Sigmy, si chtěl vyzkoušet malou kopanou v podstatě jako doplňkový sport. A jelikož k nám do Mezic často jezdil, slovo dalo slovo a byl z něj náš registrovaný hráč. Očekávání jak se nám s takovým fotbalistou bude hrát vzali za své hned po prvních dvou minutách výše zmíněného utkání. Přesně tolik hracího času uběhlo a Honza se neštastně zranil - průšvih! Ani jsme si nemysleli, že po této neradostné eskapádě bude chtít pokoušet osud znovu a že riskovat další zdravotní patálie mu kvůli malé kopané nebude stát za to. Uběhl měsíc a už se opět hlásil do akce a ve své obnovené premiéře se ve Slavoníně zaskvěl hattrickem. Následovaly další zápasy, další góly, prohry, výhry a on kdykoliv měl ve svém volném čase možnost dorazil hrát ... za Mezice. On, rodák z jižní Moravy si oblíbil malou hanáckou vesničku natolik, že za ni bojoval jako za svou. 

  Jak ubýhala sezona za sezonou tak s námi postupně zažil postup do 1. ligy MFO, vítězné turnaje, jednou se stal králem střelců našeho klubu, mimosportovní akce ... a to vše při kočování po různých hostováních (Prostějov, Znojmo, Uničov, Otrokovice) ve velké kopané. I přes leckdy značné cestování však vždy rád opět přijel zahrát si tu naši malou kopanou. Navíc pro náš klub domluvil i další zajímavou akvizici a přivedl k nám svého kamaráda Filipa Přikryla, se kterým se postupně jakožto registrovaní hráči pravidelně střídali v soutěžních zápasech. A upřímně řečeno, stejně jako Honza i Filip zapadl do naší fotbalové rodiny skvěle (rozmazávat zde hecování o jednom neopakovatelném rekordu nebudeme:-)

  Psal se 22. listopad 2019 a Jan Hladík nastoupil za Mezice naposledy. Důvody jsou prosté a dopředu avizované. Po úspěšném nakročení jeho angažmá v brněnské Líšni se mu náhle otevřela možnost posunout své fotbalové umění o stupínek výš. Sen o 1. lize si už splnil ... v Mezicích :-) ...nyní se rozhodl soustředit se plně na sen o trochu jiné 1.lize ... a tak od jara budeme v Mezicích bedlivě sledovat jak se daří brněnské Zbrojovce.

  Jan Hladík odehrál za Sokol Mezice 34 zápasů, ve kterých vstřelil 43 branek. Skvělý hráč, inteligentní, férový, obětavý a kamarádský kluk. 

  Čest a slávu jeho mezickému dresu s č. 20 bude od jarní části sezony dělat zástupce nastupující generace - Vojta Mrtýnek :-)