HONZÍKOVA CESTA (DO LIGY)

17.07.2020 18:24

  Tak trochu pohádkový nádech se štastným happyendem má příběh Jana Hladíka. Když jsme před osmi měsíci na tomto webu publikovali článek, ve kterém jsme přáli Honzovi mnoho zdaru v novém angažmá v brněnské Zbrojovce, nikdo netušil jak strastiplná a zdlouhavá cesta za prvoligovým snem to bude. Klub z jihomoravské metropole si v zimě vytýčil jasný cíl a tím byl postup mezi českou fotbalovou elitu. Mezi posilami na jarní část figurovalo i jméno borce zaprášeného mezickou šotolinou. 

 Když se v polovině března zastavil de facto celý svět, řešili se daleko podstatnější věci než byl fotbal. Postupně se však život vracel do normálu a s rozjezdem sportovních akcí jsme opět bedlivě začali sledovat jak se tomu našemu Honzíkovi daří. A vskutku. Zbrojovka šlapala a nemalou zásluhu na jejím tažení měl i hráč s číslem 20. 

Jan Hladík: Celý poločas jsem si říkal, že tu svou šanci musím proměnit

   Situace kolem postupů a sestupů se však neustále zamotávala a to vzhledem kvůli karanténím opatřením u některých mužstev. Postup suverénních Pardubic byl jedinou jistotou již dvě kola před koncem soutěže. Brno nakonec skončilo na stříbrné příčce a čekalo se jak s nastalými problémy naloží ligové gremium. To nakonec situaci vyhodnotilo tak jak všichni z médií víme a Zbrojovka Brno se po dvouleté pauze vrací do 1. ligy! A velký podíl na tom má i Jan Hladík, s jedenácti brankami sedmý nejlepší střelec FNL. 

  TAKŽE HONZO GRATULUJEME A JSME NA TEBE PYŠNÍ :)